Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 18 april 2024
bewolkt 10° Bewolkt

Informatieavond over definitieve ontwerp Krabbepark

Zaterdag 23 februari 2019, 21:50u

Informatieavond over definitieve ontwerp Krabbepark

 

De informatieavond is op dinsdag 5 maart van 19.30 tot 21.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis (Markt 11). Belangstellenden zijn van harte welkom op een informatieavond over het definitieve ontwerp van het Krabbepark. Het Krabbepark is het gebied rondom de Krabbeplas.

 

Het gebied rondom de nieuwe Blankenburgverbinding ondergaat de komende jaren een metamorfose. De gemeenten Rotterdam en Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben onder regie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland gemaakt. Aan twee kanten van de rivier komt er een ‘Nieuw Waterland’ dat past bij de steden, het landschap, de historie en vooral ook bij de bezoekers.

 

Van Krabbeplas naar Krabbepark
Vanaf 2016 tot aan heden heeft de gemeente constructieve gesprekken gevoerd over de mogelijkheden van het gebied rondom de Krabbeplas. Veel ideeën en feedback van bewoners, ondernemers en professionals zijn meegenomen in het definitieve ontwerp. Omdat het gebied rondom de Krabbeplas recreatiever en toegankelijker zal worden, spreken we inmiddels over het Krabbepark: een nieuw groen gebied in Vlaardingen, waar bezoekers straks kunnen genieten van fietsen, wandelen, schoner zwemwater, vissen, evenementen en horeca.

 

Op 5 maart presenteert de gemeente de plannen voor onder meer de nieuwe wandel- en fietspaden rond de Krabbeplas, het schonere zwemwater van en strand aan de Krabbeplas, het toekomstige evenemententerrein, de bereikbaarheid van het Krabbepark, beplanting, kreken en sloten in het Krabbepark en voor het toekomstige fietspad Krabbepark-Oeverbos.

 

Het college van burgemeester en wethouders hoopt over het ontwerp in de loop van maart een besluit te nemen.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1152 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 februari 2019, 22:18