Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 20 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Openbare besluiten college B en W van dinsdag 19 februari 2019

Dinsdag 19 februari 2019, 22:03u

Openbare besluiten college B en W van dinsdag 19 februari 2019

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over criminaliteit De Loper <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Ron Boers (Fractie Boers) over criminaliteit De Loper vastgesteld.

 

Bijlage: Criminaliteit De Loper (pdf, 41 kB)

 

Toelichting:

Het college heeft de artikel 34 vragen van de heer Ron Boers over criminaliteit De Loper vastgesteld.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over strooien en  beleidsplan gladheidbestrijding <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34- vragen de heer Thiel ( Fractie Boers) over strooien en  beleidsplan gladheidbestrijding vastgesteld.

 

Bijlage: Gladheidbestrijding (pdf 97 kB)

 

Toelichting:

Het college geeft in de beantwoording van de artikel 34-vragen aan dat de gemeente Vlaardingen een bestendige beleidslijn heeft voor gladheidbestrijding die te vinden is op de gemeentelijke website. De gemeente strooit op hoofdwegen, wijkontsluitende wegen, doorgaande fietsroutes, bruggen en openbaar vervoerroutes. Op binnenstraten in wijken wordt niet gestrooid omdat dit niet effectief is vanwege het feit dat er te weinig auto's rijden. Juist het inrijden van zout zorgt voor het beste effect. Er wordt alleen gestrooid op de strooiroutes die eveneens te vinden zijn op de Vlaardingse website. Het bestrijden van gladheid is een gezamenlijke taak van gemeente en inwoners die hun steentje kunnen bijdragen door de stoep voor hun huis sneeuw- en ijsvrij te maken.

 

>> Raadsvoorstel beëindiging erfpachtrecht Vopak <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft:

1. Het raadsvoorstel beëindiging erfpachtrecht van het pand Koningin Wilhelminahaven ZOZ 10  vastgesteld.
2. Besloten tot het aangaan van de vaststellings-/beëindigingsovereenkomst met Vopak voor het pand Koningin Wilhelminahaven ZOZ 10
3. Besloten tot het toevoegen van het pand KW haven ZOZ 10 aan de lijst af te stoten bezit.

Bijlage: Vopak (pdf, 110 kB)

 

Toelichting:

Vopak heeft aangegeven het erfpachtrecht van het pand Koningin Wilhelminahaven Zuidoostzijde 10 niet te willen verlengen. Het college van burgemeester en wethouders heeft, op verzoek van Vopak, besloten tot het beëindiging van de erfpachtovereenkomst met Vopak voor het pand Koningin Wilhelminahaven Zuidoostzijde 10.

 

>>> Uit de vergadering van dinsdag 12 februari 2019 <<<


>> Brief aan Coöperatief Beheer Midden Delfland  betreffende sanering Oeverbos oost <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief aan Coöperatief Beheer Midden Delfland (Staatsbosbeheer) met afschrift aan bevoegd gezag provincie Zuid-Holland betreffende sanering Oeverbos Oost vastgesteld.

 

Bijlage: Staatsbosbeheer (pdf, 87 kB)

 

Toelichting:

Coöperatief Beheer Midden Delfland (Staatsbosbeheer) heeft het oostelijk deel van het Oeverbos opnieuw ingericht. Ten behoeve van deze herinrichting is de bodem van dit deel van het Oeverbos gesaneerd, eveneens onder verantwoordelijkheid van Staatsbosbeheer. Na de sanering merkten enkele Vlaardingse inwoners op dat er bodemvreemd materiaal in de nieuw aangebrachte leeflaag zat. Uit onderzoek door de DCMR bleek dat de aangetroffen stukjes hechtgebonden asbest bevatten. Staatsbosbeheer heeft hierop acties ondernomen door onder andere een gespecialiseerd bedrijf de asbeststukjes te laten ruimen. Uit een planning van Staatsbosbeheer blijkt dat in februari 2019 een nader onderzoek wordt uitgevoerd. Dit onderzoek start op woensdag 20 februari. Het college geeft in een brief aan Staatsbosbeheer aan garantie te willen over de juiste afronding van de sanering.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen
 


825 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 februari 2019, 23:16