Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
half bewolkt 16° Half bewolkt

Openbare besluiten van het college van B&W - dinsdag 4 september 2018

Dinsdag 4 september 2018, 22:31u

Openbare besluiten van het college van B en W - 4 september 2018

Startnotitie Huisvesting arbeidsmigranten
Het college van B&W heeft een startnotitie over huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten vastgesteld ter informatie en bespreking voor de beeldvormende raadskamer van 27 september 2018.

 

Bijlage: huisvesting arbeidsmigranten (pdf, 346 kB)

 

Toelichting:
De startnotitie over huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten bevat voor de gemeenteraad een overzicht van mogelijke maatregelen om het opkopen van woningen te voorkomen, het aantal bewoners per woning te reguleren, maatregelen die Vereniging van Eigenaren kunnen nemen en overige preventieve maatregelen. Deze startnotitie is de basis voor de raad om tijdens de beeldvormende raadskamer van 27 september in gesprek te gaan met elkaar en aan te geven welke scenario’s de raad, al dan wel of niet, verder wil laten uitwerken door het college in een vervolg keuzenotitie.

 

Beantwoording artikel 36-vragen Turkse weekendscholen
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 36-vragen van de heer Thiel van ONS.Vlaardingen over Turkse weekendscholen vastgesteld.

 

Bijlage: Turkse weekendscholen (pdf, 54 kB)

 

Toelichting:
Het college geeft in de beantwoording aan dat voor zover bekend er geen Turkse weekendscholen bestaan in Vlaardingen. Het college volgt de lijn van het Ministerie van Sociale Zaken: “Het staat landen vrij om behoud van de eigen taal en cultuur te stimuleren bij hun landgenoten, of hun kinderen of kleinkinderen, in het buitenland. Meerdere landen, waaronder ons eigen land, doen dit. Wat we niet willen is onderwijs dat als doel heeft om de integratie in Nederland te belemmeren of om antidemocratische opvatting te stimuleren. Als er signalen zijn dat dit gebeurt, zal de overheid optreden.” Dergelijke signalen worden door de gemeente in de gaten gehouden en indien nodig is daarover contact met het Ministerie.

 

Beantwoording artikel 36-vragen over incidenten petrochemie
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 36-vragen van de heer Boers van ONS.Vlaardingen over incidenten petrochemie van 13 augustus 2018 en 22 augustus 2018 vastgesteld.

 

Bijlagen: 

Incidenten petrochemie 13 aug (pdf, 96 kB) + Incidenten petrochemie 22 aug (pdf, 59 kB)

 

Toelichting:
Het college geeft in de beantwoording aan dat bij deze incidenten onder andere contacten zijn  met de provincie Zuid-Holland, DCMR, de regiogemeenten en de Veiligheidsregio Rijnmond. Inwoners zijn geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen van de Veiligheidsregio Rijnmond (www.rijmondveilig.nl) en DCMR.

 

Beantwoording artikel 36-vragen over compensatie late oplevering Hoekse Lijn  
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 36-vragen van de heer Thiel van ONS.Vlaardingen over compensatie late oplevering Hoekse Lijn vastgesteld.

 

Bijlage: Hoekse Lijn (pdf, 49 kB)

 

Toelichting:
Het college geeft in de beantwoording aan niet in aanmerking te komen voor nadeelcompensatiegelden. Bedrijven hebben wel de mogelijkheid op grond van de Algemene Verordening Nadeelcompensatie Vlaardingen nadeelcompensatie te claimen.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1201 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 4 september 2018, 23:40