Vrijdag 29 maart 2024
licht bewolkt 14° Licht bewolkt

Knap werk Zwaluwen met o-1 tegen koploper Volendam

Zondag 20 januari 2019, 17:36u

Een goed spelend Zwaluwen was een stuk sterker dan koploper Volendam. Het creëerde een aantal goede kansen maar wist er daarvan maar een te benutten. Na een weergaloze actie van Jerry Scholman was het Joseph Goncalves die, naar later bleek, de winnende treffer tegen de touwen schoof. Een verdiende overwinning tegen de koploper die vandaag niet heel veel in te brengen had.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen komt goed uit de startblokken. De weer sterk spelende Jerry Scholman geeft voor op Justin van Mullem, maar de bal wordt tot corner verwerkt. Deze corner wordt daarna door Tevin Biekman voorlangs gekopt. Even later een sterke actie van Goncalves die ziet dat doelman Niels Ras de bal weer tot corner kan verwerken. Pas na 25 minuten een uitval van Volendam. De boomlange Niels Springer kopt de bal diagonaal voorlangs. Zwaluwen heeft het balbezit maar weet een aantal gevaarlijke momenten niet om te zetten in doelpunten.

Na de rust lukt dat wel. Scholman begint aan een sterke rush en geeft een geweldige steekpass op Goncalves. Die bewaart de rust en schuift de bal langs de doelman tussen de palen (0-1). Volendam probeert iets terug te doen en zoekt Springer die bij de tweede paal de bal op het hoofd krijgt. Nu is het Marvin van Tienen die de bal tegenhoudt. Volendam dringt aan maar wordt niet echt gevaarlijk. In de slotfase is het weer Scholman met een actie. Vanaf de achterlijn bedient hij de ingevallen Sten Wever, maar die ziet zijn doelpoging worden geblokt. Waar scheidsrechter Boringa de tijd vandaan haalt is niet duidelijk, maar na 9 minuten extra tijd fluit hij af en wint Zwaluwen verdiend van Volendam.

507 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 januari 2019, 17:38