Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

Strooiploeg Vlaardingen zaterdagavond in actie

Zaterdag 19 januari 2019, 21:04u

Strooploeg Vlaardingen gaat in actie


Gladheidbestrijding

 

Strooiploeg Vlaardingen gaat zaterdagavond 19 januari op pad om de bruggen en viaducten te strooien.

 

Sneeuwval en gladheid kunnen grote problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en bewoners gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

 

De gemeente zorgt voor de bestrijding van gladheid, op:

> hoofdwegen
> wijkontsluitende wegen
> doorgaande fietsroutes
> openbaar vervoerroutes


De Rijksoverheid strooit op de snelwegen en de provinciale wegen.

 

Bij gladheid worden dus niet alle straten gestrooid. Zo strooit de gemeente niet binnenstraten in wijken, maar alleen op de vastgestelde strooiroutes. Strooien is in veel straten niet effectief omdat er te weinig auto’s rijden. Juist het inrijden van het zout zorgt voor het beste effect. Voor particuliere wegen of terreinen is de eigenaar zelf verantwoordelijk voor de gladheidsbestrijding.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Wat kunt u zelf doen
U kunt ook meewerken aan een sneeuw- en ijsvrije omgeving. Veeg eerst de sneeuw weg voordat u zout strooit. Denk ook aan het stoepje van uw buurman of -vrouw die slecht ter been is. Strooi niet te dicht bij bomen en struiken.

 

U kunt er voor zorgen dat u zout of zand in huis heeft, een bezem en sneeuwschep om de stoep schoon te maken. Deze materialen zijn te koop bij diverse plaatselijke winkels. De gemeente stelt geen strooizout beschikbaar voor privégebruik.

 

Van de weggebruiker verwachten we dat hij of zij bij winterse omstandigheden extra oplettend en voorzichtig aan het verkeer deelneemt en bij extreme omstandigheden (zware ijzel, sneeuwval) niet de weg opgaat.

 

Routes en meldingen
Wilt u weten hoe de strooiroutes in Vlaardingen zijn ? Klik Hier


Er is een vaste planning en er zijn vastgestelde routes. Daarom worden meldingen van de BuitenBeterapp of de Buitenlijn over strooien niet in behandeling genomen. Ook verzoeken aan de gladheidsbestrijders op een locatie, om van de route af te wijken, worden niet in behandeling genomen.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1585 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 januari 2019, 21:13