Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 25 april 2024
lichte regen Lichte regen

Openbare besluiten college van B&W - dinsdag 15 januari 2019

Dinsdag 15 januari 2019, 20:22u

Openbare besluiten college van B&W - dinsdag 15 januari 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 15 januari 2019

 

>> Stemlocaties verkiezingen 2019 <<

Het college van B&W heeft de lijst met stemlocaties voor de verkiezingen 2019 voor de Provinciale Staten, Waterschappen en Europees Parlement vastgesteld.

 

Toelichting:

Op 23 mei vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten, Waterschappen en Europees Parlement plaats. Er is per 1 januari 2019 een aanpassing in de Kieswet die voorschrijft dat de stemlocaties 100% toegankelijk moeten zijn voor mindervaliden. Via de bekende kanalen worden de inwoners geïnformeerd over de verkiezingen. Bij het versturen van de stempassen wordt kenbaar gemaakt waar de locaties zijn en waar men de stem kan uitbrengen.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over plaatsing camera's <<

Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Van Unen over plaatsing camera’s vastgesteld.

 

Bijlage:

Camera’s (pdf, 142 kB)
 

Toelichting:

Het college  antwoordt in de brief onder andere dat de plaatsing van de mobiele camera’s voortkwam uit de uitvoering van de politietaak zoals die is vastgelegd in de Politiewet. Zij filmden alleen openbare ruimten. Verder heeft de gemeente op verzoek van de politie een achttal camera’s geplaatst in Vlaardingen en dit had tot doel om de jaarwisseling goed te laten verlopen.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over leges verruimde openingstijden feestdagen <<

Het college van B&W heeft de artikel 34-vragen van de heer Trooster over leges verruimde openingstijden feestdagen beantwoorden vastgesteld.

 

Bijlage:

Openingstijden feestdagen (pdf, 127 kB)
 

Toelichting:

Het college heeft overwogen een algemene vrijstelling voor deze openingstijden te verlenen. Dit is echter in strijd met de Verordening Winkeltijden Vlaardingen 2014 waarin geen collectieve ontheffingsmogelijkheid is opgenomen, wel een individuele ontheffingsmogelijkheid om reden van een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard.

 

>> Beantwoording aanvullende vragen over uitgestelde sloop Valkenhof <<

Het college van B&W heeft de beantwoording van aanvullende vragen over uitgestelde sloop Valkenhof vastgesteld.

 

Bijlage:

Sloop Valkenhof (pdf, 117 kB)
 

Toelichting:

De verlenging van de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten betreft met name een afspraak met VVE Tuinzicht, als direct belanghebbenden. Met hen is de verlenging besproken.

 

>> Beantwoording artikel 34 vragen over MKB-toets <<

Het college van B&W heeft de beantwoording van artikel 34-vragen over de MKB-toets vastgesteld.

 

Bijlage:

MKB-toets (pdf, 754kB)
 

Toelichting:

Daar waar wet- en regelgeving  de ondernemer raakt worden de doelen en effecten door middel van participatie met ondernemers en hun belangenverenigingen besproken en wordt hun mening gevraagd.

 

>> Integriteitsbeleid en gedragscode <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het integriteitsbeleid voor medewerkers van de gemeente Vlaardingen en de gedragscode gemeente Vlaardingen vastgesteld.

 

Toelichting:

De Ambtenarenwet en de Modelaanpak Basisnormen Integriteit beschrijven dat overheidsorganisaties een integraal integriteitsbeleid dienen te ontwikkelen, vast te stellen en zich jaarlijks over de uitvoering daarvan dienen te verantwoorden. Met het voorliggend integriteitsbeleid wordt het thema integriteit ingebed en geborgd in de  gemeente Vlaardingen, zodat het integriteitsbewustzijn wordt bevorderd en misbruik van bevoegdheden, belangenverstrengeling en discriminatie wordt voorkomen.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over de beëindiging van de bruikleenovereenkomst Galgkade 3 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording  van artikel 34-vragen over de beëindiging van de bruikleenovereenkomst Galgkade 3 vastgesteld.

 

Bijlage:

Galgkade 3 (pdf, 73 kB)
 

Toelichting:

De gemeente is bekend met de beëindiging van de overeenkomst tussen leegstandbeheerder VPS en de YETS Foundation en Stichting Antipesto. Het betreft hier echter een antikraakovereenkomst  en geen bruikleenovereenkomst. De gemeente heeft geen verantwoordelijkheid voor de huisvesting van maatschappelijke organisaties.

 

>> Beantwoording artikel 34- vragen van 8 raadsfracties over compensatie pilot vrij reizen OV voor AOW gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm <<

Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 34- vraag over compensatie pilot vrij reizen OV voor AOW gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm vastgesteld.

 

Bijlage:

OV voor AOW gerechtigden (pdf, 48 kB)
 

Toelichting:

In antwoord op de, door 8 raadsfracties, gestelde artikel 34-vraag over compensatie voor de pilot vrij reizen OV voor AOW gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, geeft het college aan dat wethouder Bikkers in het Bestuurlijke stakeholdersoverleg Hoekse Lijn van 14 januari jl. met klem heeft gepleit voor de gevraagde compensatie.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen van alle raadsfracties over compensatie Hoekse Lijn <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording van artikel 34-vragen over compensatie Hoekse Lijn vastgesteld.

 

Bijlage:

Hoekse Lijn (pdf, 76 kB)
 

Toelichting:

In antwoord op de, door alle raadsfracties, gestelde artikel 34-vragen over compensatie Hoekse Lijn geeft het college aan dat wethouder Bikkers in het Bestuurlijke stakeholdersoverleg Hoekse Lijn van 12 december 2018 met klem heeft gepleit voor de in de vragen aangegeven punten. Wethouder Visser van Rotterdam deed de toezegging om voor de kerst 2018 met een document te komen waarin mogelijke compensatiemaatregelen voor reizigers opgenomen zijn. Ook de door de raadsfracties gevraagde zaken zijn meegenomen in dit document, dat afgelopen  21 december ter kennisgeving naar de raad is gezonden. 

 

>> Wensen en zienswijze Ontwerpactieplan Geluid Vlaardingen 2018-2023 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft:

in principe besloten tot vaststelling van het Ontwerpactieplan Geluid Vlaardingen 2018-2023 en
de gemeenteraad de gelegenheid gegeven om eventuele wensen en zienswijze te uiten door vaststelling van het raadsmemo daartoe.
 

Bijlage:

Ontwerpactieplan Geluid (pdf. 60 kB)
 

Toelichting:

Op 16 oktober 2018 heeft het college het Ontwerpactieplan Geluid vastgesteld. Het Ontwerpactieplan heeft vervolgens ter inzage gelegen tot begin december 2018. Er is geen gebruik gemaakt van het indienen van zienswijzen. Voordat het college definitief besluit over het Actieplan Geluid krijgt de gemeenteraad de mogelijkheid eventuele wensen en zienswijzen te uiten.

 

>> Regionale Energie Strategie <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo over Regionale Energie Strategie vastgesteld.

 

Bijlage:

RES (pdf, 109 kB)
 

Toelichting:

Het college heeft de gemeenteraad geïnformeerd over het proces om te komen tot de Regionale Energie Strategie (RES) van de regio Rotterdam-Den Haag. De RES brengt in beeld welke stappen binnen de regio gezet kunnen worden om de maatregelen uit het landelijke Klimaatakkoord regionaal op te pakken en te komen tot een betaalbare, betrouwbare, schone en veilige - vrijwel CO2-neutrale - energievoorziening voor iedereen in de regio Rotterdam-Den Haag in 2050. De RES is een belangrijke stap in de uitwerking van de doelen en de ambities op het gebied van klimaat en duurzaamheid uit het raadsprogramma. Daarnaast vormt de RES een kader voor de nog op te stellen Transitievisie Warmte. Voorafgaand aan de besluitvorming dit jaar vindt een consultatie plaats onder de gemeenten, netbeheerders, waterschappen en energieleveranciers.

 

>> Raadsmemo Afbakening raadsvoorstel mantelzorg en vrijwilligers <<

Het college van B&W heeft de raadsmemo ‘Afbakening raadsvoorstel mantelzorg en vrijwilligers' vastgesteld.

 

Bijlage:

Mantelzorg en vrijwilligers Q1 2019 (pdf, 90 kB)
 

Toelichting:

Het college informeert de gemeenteraad, dat het raadsvoorstel 'Mantelzorg en vrijwilligers' gepland in kwartaal 1 2019, gericht is op mantelzorg en informele zorg. Bij het raadsvoorstel 'Verenigingsondersteuning' dat in 2020 op de planning staat, zal het bredere vrijwilligersbeleid -waaronder verenigingsondersteuning- herijkt worden.

 


627 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 januari 2019, 20:33