Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 22 september 2023
bewolkt 16° Bewolkt

Officiële opening Watertoren Vlaardingen

Zaterdag 1 september 2018, 21:32u

Zaterdagmiddag 1 september is de Watertoren Vlaardingen in het Oranjepark officieel geopend door de Vlaardingse oud-wethouder Hans Versluijs. De sleutel werd door een abseiler van het 39 meter hoge dakterras van de watertoren naar beneden gebracht en aan hem overhandigt. In zijn “wethoudertijd” was Hans Versluijs al onder de indruk van de inspanningen die Eugene Schenkel verrichte om de toren grondig te verbouwen. Hij zei toen al tegen Eugene dat als het klaar was, hij het graag samen met hem zou openen. En dat deed hij, met zichtbaar veel plezier.


foto's vanaf het 39 meter hoge dakterras


In de industriële sfeer van de Watertoren is nu een restaurant met terras ingericht en binnenkort zijn er ook twee bed-and-breakfast-kamers beschikbaar op de tweede etage. Vanaf het dakterras heb je een indrukwekkend mooi uitzicht over de wijde omgeving. De vijfde etage, de vroegere lekvloer onder het watervat, is een uitstekende ruimte voor feesten en partijen. In het immens grote watervat zullen in de toekomst exposities worden gehouden.


foto's VlaardingsNieuws.nl


De Watertoren werd in 2016 door de gemeente overgedragen aan Rolf Bruggink en Eugène Schenkels. Zij zagen het als een uitdaging om het vervallen gebouw op te knappen en weer een bestemming te geven waar de Vlaardingers wat aan hebben. Na ruim twee jaar hard werken heeft de Watertoren een complete metamorfose ondergaan en is dit icoon aan de rand van het Hof weer toonbaar voor het publiek.


Abseiler van Watertoren Vlaardingen, bij officiële opening


Het restaurant is, behalve op dinsdag, elke dag geopend vanaf 12.00 uur. Op zaterdag en zondag opent de toren al om 9.30 uur, zodat je er in het weekend ook voor een heerlijk ontbijt terecht kan.


Elke laatste zaterdag van de maand geven vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Watertoren tussen 10.00 en 16.00 uur rondleidingen en vertellen dan over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en de drinkwatervoorziening in Vlaardingen.


Fotoalbum : Officiële opening Watertoren Vlaardingen


2530 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 1 september 2018, 23:27