Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 4 mei 2024
half bewolkt 17° Half bewolkt

Levi Weemoedt signeert bij boekhandel Plantage Pontier

Zondag 16 december 2018, 22:30u

Levi Weemoedt signeert bij boekhandel Plantage Pontier

 

Wie afgelopen zaterdag 15 december de kou trotseerde voor de kerstmarkt en zich nog even op het Veerplein begaf, zag bij boekhandel Plantage Pontier een lange rij staan.


Wat was daar zo bijzonder?
De oud stadgenoot Levi Weemoedt (Ies van Wijk) was uit zijn huidige woonplaats in het hoge Noorden, Assen, vertrokken naar de stad van de haring en om meteen zijn geliefde Pernis te aanschouwen. In de kelder van Plantage Pontier introduceerde Weemoedt zijn gedichtbundel "Pessimisme kun je leren". Hij vertelde onder andere wat er met hem gebeurde na zijn optreden in de DWDD samen met Eus.

Normaal doet hij samen met Eus de signeersessie. Maar deze zaterdag was hij met zijn boekmanager Johan.


Op een vraag of hij Vlaardingen miste en of het verblijf in Assen hem beviel, vertelde hij: " Vlaardingen als stad mis ik niet, wel de inwoners. En weet je wat daarbij bijzonder opvallend is ? Het aanraken van elkaar tijdens een gesprek." En over Assen vertelde hij "het is daar goed wonen, ze spreken bijna niet en er is ook geen cultuur."


Hij was verbaasd over zijn hernieuwde succes. Het aantal drukken werd telkens verhoogd, tot nu bijna 71.002 exemplaren. Waarvan er nu tientallen in het bezit zijn Vlaardingers met een opdracht.

 

Het bleef nog lang onrustig bij Plantage Pontier ...

 

tekst Bert Otto

foto's Paul Meuldijk



1275 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 december 2018, 10:05