Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
licht bewolkt 15° Licht bewolkt

Als muzikanten zwijgen

Woensdag 29 augustus 2018, 21:21u

Zondagmiddag 2 september opent een wel heel bijzondere expositie in Galerie De Duig. Samen met medeorganisator Peter Joore van onlinekrant De Vlaardinger, heeft galeriehouder Robert Daalmeijer iets heel moois georganiseerd. Of het helemaal uniek is, daar heeft Robert geen onderzoek naar gedaan.

 

Maar dat muzikanten bijeen zijn gebracht om samen te exposeren, dat is geen dagelijkse kost.
Omdat je niet weet waar te beginnen, er is immers geen databank waarin schilderende en/of tekenende artiesten staan, werd het een kwestie van ouderwets handwerk. De GSM raadplegen en rondbellen. Niet alleen met de vraag of de artiest in kwestie toevallig kunstzinnige aspiraties heeft, los van het podium. Ook klonk regelmatig de vraag: “Weet jij nog iemand die …”

 

En zo is het gekomen. We hebben een uiteenlopend zestal muzikanten weten te vinden. Hun kunstwerken spatten soms van het doek af, dan weer zijn ze integer en om stil van te worden.Omdat een expositie pas tot volle wasdom komt als er mensen zijn die een kijkje komen nemen of (liever nog) een kunstwerk willen aanschaffen om thuis aan de muur te hangen nodigt Galerie De Duig muziekliefhebbers en vooral kunstminnaars uit om zondag 2 september 15.00 uur naar de Landstraat 29 te komen om de bijzondere opening bij te wonen van de expositie:
Als muzikanten zwijgen…  (en een tekenaar stript)

 

Opening zondag 2 september 15.00 uur
De opening wordt verricht door Lifetime Manager Koos van Dijk (Herman Brood & His Wild Romance) en Punkdichteres Diana Ozon (Kraker Jack). In ieder geval Rob Bolland zal de gitaar ter hand nemen en nummers spelen/zingen ter begeleiding van zijn schilderijen.
Exposanten: Rob Bolland (Rock me Amadeus), Herman Brood (Saturday Night), Nicko Christiansen (Livin’Blues Xperience – Wang Dang Doodle), Chriz van Jaarsveld (Sleeze Beez), Frederique Spigt (Isis) en striptekenaar en fanatiek muzikant Martin Lodewijk (Agent 327).


Pers

Galerie De Duig is voor de schrijvende en fotograferende pers om 14.30 uur open. Tijd voor wat vragen en wat mooie plaatjes. Om 14.55 uur worden zij verzocht ruimte te maken voor bezoekers en achteraan aan te sluiten.Galerie De Duig
Landstraat 29
3131 CE Vlaardingen


Telefoon: 06-1295 9232
Website: www.galeriededuig.nl
Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 t/m 17.00 uur en op afspraak.

 

De expositie is mede mogelijk gemaakt door: De Vries Speelautomaten, COUNT Companies First Dutch Brand en Popschool Iwan de Reus.

 

berichtbron Galerie De Duig


1444 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 augustus 2018, 21:48