Vrijdag 3 mei 2024
zeer lichte bewolking 12° Zeer lichte bewolking

Gelukkige overwinning van VV Zwaluwen op Swift

Zondag 18 november 2018, 15:07u

Het was niet al te best aan de Zwaluwenlaan deze zaterdagmiddag. Zowel Zwaluwen als Swift hanteerden de lange bal naar voren hetgeen uitmondde in vele luchtduels. Kansen waren schaars, tot een mooie aanval van Zwaluwen leidde tot de 1-0 voorsprong. Aangezien er verder niet werd gescoord bleven de belangrijke punten in Vlaardingen.

(door Ernest kegel)

Swift begint aanvallend aan de wedstrijd en na een minuut of tien moet Zwaluwendoelman Marvin van Tienen handelend optreden na een schot van Guido de Graaf. Na balverlies van Leon Krznaric schiet diezelfde speler voorlangs. Als Van Tienen dan een hoge bal loslaat is Swift weer even dreigend. De ploeg zet druk en verovert een aantal corners, waar Tiemen Noordam met een kopbal over het eigen doel redding kan brengen. Na een half uur een prima solo van Joseph Gonsalves. Hij gaat twee man voorbij maar ziet zijn schot gered worden door de doelman. Daarna nog een schot over het Swiftdoel na een goede actie van Tim Gudde en een even goede voorzet. Veel lange ballen en luchtduels, maar geen doelpunten.

Ook in de tweede helft iets meer balbezit voor Swift Een schot voorlangs van De Graaf en een redding van Gudde op de doellijn zijn de eerste wapenfeiten. Aan de andere kant een prima actie van Wever met een pass op Erwin de Groot. Die ziet zijn te zachte inzet gestopt worden door de doelman. Dan eindelijk een prima aanval over de grond van Zwaluwen. Het is uiteindelijk Wever die de bal in bezit krijgt en uit de draai de bal langs doelman Meendering schiet (1-0). Swift gaat meer naar voren spelen en daardoor krijgt Zwaluwen meer ruimte om te voetballen. Het levert nog wel wat kansjes op maar geen doelpunt. Zwaluwen houdt de drie punten in huis en dat was hard nodig.

Volgende week naar De Jodan Boys. Aanvang: 14.30 uur

808 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 18 november 2018, 15:09