lichte motregen Lichte motregen

CWO speelt gelijk tegen Sparta (av) 0-0

Zondag 4 november 2018, 16:34u

CWO heeft laten zien dat het wel degelijk kan voetballen en niet in de onderste regionen hoort.

Een aantal omzettingen in het team van trainer Rafaël Andrade zorgde voor mee stabiliteit achterin. Sparta dat voor deze wedstrijd op de tweede plaats stond had weliswaar een veldoverwicht maar de beste mogelijkheden waren voor CWO.

Vanaf het begin probeerde Sparta druk te zetten op de verdediging van CWO. Heel dicht bij het doel van CWO kwamen ze echter niet, steeds werd er goed verdedigd. De eerste mogelijkheid was dan ook voor CWO in de 17e minuut maar de inzet van Danny Koetsier kwam in handen van de keeper van Sparta. Twee minuten later was er een voorzet van een Sparta aanvaller die gevaarlijk leek maar te scherp was en door Daniël van der Knijff onderschept.

In de 29e minuut was CWO opnieuw dicht bij een doelpunt toen er een scrimmage ontstond voor het doel van Sparta. Uiteindelijk werd de bal toch uitverdedigd.

Na de rust had Sparta in de 54e minuut de mogelijkheid op voorsprong te komen. Een foutje in de verdediging van CWO zorgde er voor dat een aanvaller van Sparta in kansrijke positie kwam. Daniël van Knijff redde uitstekend en voorkwam een achterstand. In de 77e minuut had CWO een uitstekende mogelijkheid toen Danny Koetsier de bal kreeg van Sven Goedendorp maar zijn schot ging net naast het doel. In de 80e minuut was het invaller Tobi Fasanya die gevaarlijk dicht bij het doel van Sparta kwam, een verdediger voorkwam nog net dat hij kon inschieten.

In de 83e minuut kreeg Sparta een vrije trap net buiten het zestienmetergebied vrijwel recht voor het doel van CWO. De bal werd echter hard in de muur geschoten. Even later moest Daniël van der Knijff opnieuw redding brengen toen de bal na een aanval van Sparta hard werd ingeschoten.

De wedstrijd eindigde zoals deze begon 0-0. Scheidsrechter A. de jong uit Katwijk floot een uitstekende wedstrijd die met slechts 1 gele kaart eindigde.

Zaterdag speelt CWO de inhaalwedstrijd om 17.00 thuis tegen Kethel Spaland dat op de voorlaatste plaats staat.