Wrange nasmaak voor Victoria'04 - Eerste competitie verliespunten tegen VOB

Zondag 4 november 2018, 16:17u

Glenn de Visser aan de bal

VOB-VICTORIA’04 (zat.) : UITSLAG 2-1 (bij rust 0-1)

Victoria’04 wist dat het een lastig karwei zou worden in de wedstrijd tegen VOB. De klus werd nog zwaarder, nadat Ahmet Alp reeds in de 8ste minuut met een rode kaart van het veld werd gezonden na een opstootje met enkele VOB-spelers. Ondanks de numerieke minderheid kwam Victoria’04 op voorsprong, maar in de 2de helft kwam VOB sterk terug om uiteindelijk met de volle winst aan de haal te gaan.

In de wetenschap dat VOB countervoetbal speelt, trachtte Victoria’04 vanuit een gesloten defensie waar mogelijk de aanval te zoeken. Bij balverlies schakelde VOB razendsnel om. Kort na aanvang werd de achterhoede van Victoria’04 na balverlies op snelheid geklopt, maar door heel ver uit zijn doel te komen wist sluitpost Cliff Westdijk de openingstreffer te voorkomen. Kort hierna moest Victoria’04 met een man minder de strijd aangaan, waar ook een rode kaart voor een VOB-speler terecht zou zijn geweest. Ondanks het ongelijke aantal spelers wist Victoria’04 knap tegenspel te bieden. De snelle aanval van VOB werd keer op keer afgestopt. VOB kreeg enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Victoria’04 maar scoorde daaruit niet.

Na een half uur spelen bereikte een doorgeschoten bal spits Denzel Asmus, die zijn directe tegenstander omspeelde om de bal op maat breed te leggen op Glenn de Visser, die geen moeite had om af te ronden: 0-1. VOB liet zich niet ontmoedigen en koos waar mogelijk volop voor de aanval. Het spel golfde over en weer, hetgeen een boeiend duel opleverde. Kort voor de rust kwam Victoria’04 goed weg, toen een bal tegen de lat werd geschoten

Denzel Asmus in de aanval

In 2de tweede helft bleef een sterk spelend VOB jagen op de aansluitingstreffer. Victoria’04 werd naar achteren gedrongen. In de 57ste minuut leverde een vlot lopende combinatie de gelijkmaker op. In buitenspelpositie (?) werd een aanvaller van VOB bereikt, die met een laag schot Cliff Westdijk passeerde: 1-1. VOB drukte door en scoorde binnen 5 minuten de tweede treffer, waarna mogelijk een overtreding op Dilan Ali vooraf ging. Echter, in beide situaties keurde de scheidsrechter de doelpunten goed.

Victoria’04 trachtte er van alles aan te doen om op gelijke hoogte te komen. Het nam alle risico door in de slotfase verdediger Dilan Ali te wisselen voor Jorge Gomes als extra aanvaller. Dit leverde enkele gevaarlijke situaties voor het doel van VOB op, maar de doelman van VOB bleek een niet te nemen vesting.

De eerste verliespunten in de competitie zijn voor Victoria’04 een feit met een wrange nasmaak.

Opstelling Victoria’04:

Cliff Westdijk, Dilan Ali (80: Jorge Gomes), Peter de Klein, Bob Planken, Jur de Visser, Calvin Jongejan, Jordi de Kimpe (46: Oscar Knecht), Ahmet Alp, Glenn de Visser, Denzel Asmus, Lars Kortleven.