Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt 10° Bewolkt

DVO’32 herstelt zich tegen Lekkerkerk met 3-1 winst

Zondag 4 november 2018, 15:49u

DVO’32 herstelt zich tegen Lekkerkerk met 3-1 winst

 

Zaterdag 3 November 2018  aanvang 14.30 uur  DVO’32 – v.v. Lekkerkerk 3-1 (2-1)

 

Op deze aangename zaterdag heeft het keurkorps van oefenmeester Ben Hoogwerf zich knap hersteld van de 2-1 nederlaag uit bij VVOR in Rotterdam alexander. Middenmoter Lekkerkerk werd aan de marathonweg met 3-1 aan de kant geschoven.

 

DVO begon furieus en had na een kleine 10 minuten al een 2-0 voorsprong te pakken. Eerst kopte verdediger Nick Rutten een door Wesley de Heij genomen vrije trap knap binnen voor de 1-0 en vlak daarop was er een razendsnelle uitval via links waarbij Mark Verkade het leder laag hard voor bracht waar Nico Huijer voor zijn man komendsnoeihard de 2-0 aan tekende.

 

Een prima begin van de Vlaardingers en DVO op rozen dus ?

Nee, dat niet want uit een snel genomen vrije trap werd de bal door Lekkerkerk bij de 2epaal neergelegd en binnen gewerkt voor de anschlusstreffer 2-1. DVO’32 verzuimde na de 2-0 om door te drukken en hield daarmee de opponent zelf in de wedstrijd al kreeg men nog wel de kans toen het al 2-1 was via een kopbal van Gert Jan van der Veen die goed naar de grond kopte om de marge weer op 2 te brengen maar de Lekkerkerker keeper redde knap met de benen, zo werd de rust bereikt met een minimale voorsprong 2-1. Na de thee een onrustig DVO wat de schwung niet meer echt te pakken kreeg en Lekkerkerk kreeg via een kopbal nog de kans op 2-2 maar het leder vloog over.

 

Daarna teisterde aanvoerder Walter Zomervrucht met een knappe volley de lat en schoot Diego Remondo Gomez een gekruld schot net naast voordat een klein kwartiertje voor tijd Floris Keizerwaard met een weergaloze actie op links langs de verdedigers van Lekkerkerk snelde, voorzette en zag dat Tim Kievit de bevrijdende 3-1 tegen de netten joeg. Wedstrijd beslist verdiend want de thuisploeg was beter, had zelfs de 4-1 nog op de pantoffel maar invaller Mark Zomervrucht raakte de lat, zodat 3-1 de eindstand werd van een wedstrijd waarin de Vlaardingers zich dus herstelde van de zeperd tegen VVOR en bovenin blijven meedraaien.

 

Over 2 weken wacht de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf de volgende test uit tegen Dilettant in Krimpen aan de Lek voor de competitie en oefent men a.s. donderdag vriendschappelijk in Schiedam tegen HBSS.

 

Opstelling DVO’32:

Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez (74e Reinier van der Veen), Walter Zomervrucht ( c.) (64e Tim Kievit), Wesley de Heij, Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer (82e Mark Zomervrucht).

 

Foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Ruben Zegers: https://vksportphoto.com/project/483/

 

tekst Rinus Zomervrucht / DVO'32


862 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 november 2018, 01:10