Woensdag 24 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

VV Zwaluwen verspeelt dure punten tegen FC Rijnvogels

Zondag 4 november 2018, 15:42u

Het zat Zwaluwen niet mee tegen de FC Rijnvogels. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar niet gescoord. De ploeg uit de bollenstreek deed dat wel en ging zodoende met de drie punten naar huis. Geflatteerd, maar weer werd duidelijk dat als je zelf de kansen laat liggen, de tegenstander daar geen boodschap aan heeft.

(door Ernest Kegel)

De wedstrijd is nauwelijks begonnen of er zijn al kansen voor Zwaluwen. Wat Zwaluwen ook probeert, de bal wil er niet in. Kansen voor Raoul Gillet en Joseph Gonsalves gaan naast, over of worden gestopt door doelman Jeffrey Verkerk. Als dan in dezelfde minuut een kopbal van Leon Krznaric en een afstandsschot van Vincent van Dorp beiden op de lat belanden, dan denk je al snel: het zal toch niet zo’n middag worden? Dat wordt het dus wel. De altijd zo betrouwbare Krznaric gaat in de fout en Max van Steen pakt het cadeautje uit (0-1). Als dan even later scheidsrechter Germs denkt hands gezien te hebben van Jerry Scholman wordt door Jaap van Duijn het tweede cadeau uitgepakt als hij de strafschop onberispelijk inschiet (0-2). Dan schiet Sten Wever nog een keer hard over en gaan we rusten.

Zwaluwen gaat na de rust op zoek naar de aansluitingstreffer. Weer is Kznaric ongelukkig als hij een corner op zijn hoofd neemt maar voorlangs kopt. Het duel lijkt gespeeld als Rijnvogels bij een uitval lijkt te scoren, maar er is gevlagd voor buitenspel. Dan wuift de zeer matig fluitende Germs een strafschop weg na hands van een verdediger van Rijnvogels en geeft slechts een corner. De bal gaat er ook niet in als een verdediger van Rijnvogels bijna de eigen doelman verrast en als dan uiteindelijk doelman Verkerk ook de inzet van Gonsalves pareert na een sterke actie van Erwin de Groot, gaan de dure punten mee naar de bollenstreek en zakt Zwaluwen flink op de ranglijst.