Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt 11° Half bewolkt

Eerste lustrum Challenge Day St.-Jozefmavo

Vrijdag 2 november 2018, 20:18u

Eerste lustrum Challenge Day St.-Jozefmavo

 

Sinds 2013 organiseert de St.-Jozefmavo Challenge Day. Een lustrum is bereikt. De Jozefmavo is dan ook een school met het Challenge Day keurmerk. Voor de vijfde keer 3 dagen vol plezier, emoties, lachen en stiltes..

 

Wat is Challenge Day?

Challenge Day is een dagprogramma waarin spel, beweging en dans afgewisseld wordt met serieuze gesprekken om muren tussen groepjes leerlingen af te breken.

Tijdens deze dag wordt gestreefd naar het vergroten van het zelfvertrouwen bij leerlingen, de negatieve groepsdruk om te zetten in positieve steun, respect te stimuleren en vooroordelen en pesten tegen te gaan.

Centraal staat de opmerking: ‘als je me echt zou kennen, zou je weten dat…’ De KRO heeft in het verleden het vergelijkbare programma ‘Over de Streep’ uitgezonden (http://www.challengedaynederland.nl/gallery/over-de-streep-2/).

 

Challenge Day 2018

Mede dankzij de gemeente Vlaardingen zullen gedurende 5, 6 en 7 november jongeren en volwassenen elkaar ontmoeten en beter leren kennen. De leerlingen zullen begeleidt worden door onder andere mentoren, raadsleden, de wethouder van onderwijs, ambtenaren van de dienst onderwijs, psychologen, politiemedewerkers, medewerkers van Minters jeugdwerk, medewerkers van Antipesto en andere vrijwilligers.

 

In voorgaande jaren ervoeren de leerlingen deze dag als ‘superfun, maar emotioneel’ en als ‘the best day of the year!’ Met het meemaken van Challenge Day is een basis gelegd bij de derdeklassers om de gedachte ‘Be the Change’ uit te dragen.


tekst & foto's Jan van der Kolk


1423 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 2 november 2018, 20:22