Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
licht bewolkt Licht bewolkt

It’s Aida Bella time

Donderdag 1 november 2018, 22:08u

Aida Bella langs Vlaardingen - foto Adrie Hofman-Overduin


It’s Aida Bella time

 

Afgelopen maandag 29 oktober hebben we kunnen genieten van de AidaPerla die samen met de Magellan binnen lag. Donderdag 1 november was het tijd voor de AidaBella. Niet zo’n gigant als de AidaPerla en ook een tikkeltje ouder, maar het schip mag er zeker zijn.

 

-- door Ernst Lohmann, voor Vlaardings Nieuws --

 

Het heeft wel een capaciteit van bijna 2500 passagiers. Het schip bezoekt Rotterdam dit jaar voor het eerst en maar een keer. Dus de Maiden Call. Volgende week is het de beurt van de AidaMar, die het schema van de wekelijkse AidaPerla overneemt. Reeds voor zevenen voer de Aida Bella langs Vlaardingen en kwart over zeven zwaaide het schip bij de Waalhaven om achteruit richting Holland Amerika kade te gaan.

 

De AidaBella is uit de Sphinx-klasse en een zusterschip van de AidaDiva en AidaLuna en vaart ook onder Italiaanse vlag. Alhoewel de rederij AIDA Cruises echt Duits is, met hoofdkantoor in Rostock, varen de schepen onder Italiaanse vlag. De schepen behoren tot de Costa Group binnen het Carnival concern. Alles wat niet per se Italiaans moet zijn volgens de Italiaanse wetgeving is Duits.


Aida Bella aan de Rotterdamse kade - foto Ernst Lohmann


Het schip is gebouwd op de Meyer Werf in Papenburg, Duitsland. Het schip is besteld op 1 augustus 2005 en kwam in de vaart in april 2008.

De doop in Warnemunde bij Rostock, is gedaan op 23 april 2008 door mevrouw Eva Padberg. Een Internationaal Duits supermodel, zangeres en actrice. De festiviteiten van de ceremonie omvatten scènes uit AIDA’s toen nieuwste onboard musical "Avalon", uitvoeringen van het Berlin Symphony Orchestra en het doop-lied uitgevoerd door Volkan Baydar, een lid van het popduo Orange Blue.

 

Padberg wenste het schip "vijftien centimeter water onder de keel". Daarna was de champagne-smash succesvol. De AidaBella vertrok vervolgens met vuurwerk en muziek voor een cruise in de Baltic. Met zo’n prachtige dame als doopvrouw, is de naam AidaBella dan ook prima gekozen.

 

Het schip heeft wel twee jaar in Azië gevaren, maar is sinds 2017 weer in Europa. Ernst Lohmann had voor Vlaardings Nieuws in 2016 alvast een foto gemaakt van het schip in Singapore.


Aida Bella in Singapore - foto Ernst Lohmann


Het cruiseschip heeft van 10 tot 24 april 2018 de laatste dokperiode ondergaan op de scheepswerf Chantier Naval in Marseille. Aan boord zijn zowel talrijke innovaties als technische verbeteringen doorgevoerd. Nieuw is bijvoorbeeld de Almhütte, een restaurant met het concept ‘Het beste uit het Alpenland’. De Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises borduurt daarmee voort op haar populaire Brauhaus, dat reeds te vinden is op de AIDAblu, AIDAmar, AIDAperla, AIDAprima, AIDAsol, AIDAstella en op de in aanbouw zijnde AIDAnova.

 

De Almhütte serveert een diversiteit aan biersoorten en traditionele gerechten zoals pretzels, obatzda, vleessalade, gegrilde kip en eend en goulash met knoedels.Tijdens het droogdok is de AIDAbella ook uitgerust met een ijsbar van Langnese Happiness Station. Verder heeft het winkelgedeelte een nieuwe look gekregen met een groot en divers assortiment aan producten.

 

Op technisch vlak zijn er uitlaatgaskatalysatoren geinstalleerd. Bovendien is er een start gemaakt met de realisatie van walstroom, zijn de communicatiesystemen gemoderniseerd en is de boeg schoongemaakt. Daarnaast is ook de kusmond opgefrist en is er over het gehele schip nieuw tapijt gelegd.

 

Gegevens van het schip:

AidaBella

Bouwjaar 2008

69203 GT

IMO 9362542

2500 passagiers

Lengte 252m

Breedte: 32m

Italiaanse vlag


Aida Bella langs Deltahotel - foto Adrie Hofman-Overduin


1259 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 1 november 2018, 22:20