Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 april 2024
licht bewolkt Licht bewolkt

Openbare besluiten van het college van B en W van dinsdag 30 oktober 2018

Dinsdag 30 oktober 2018, 21:59u

Openbare besluiten van het college van B en W van dinsdag 30 oktober 2018

 

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de gemeentelijke reactie op het Ontwerp Meerjarenbeleidsplan 2019-2022 van de politie eenheid Rotterdam
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het vaststellen van de gemeentelijke reactie op het Ontwerp Meerjarenbeleidsplan 2019-2022 van de politie eenheid Rotterdam vastgesteld.

 

Bijlage:
Politie eenheid Rotterdam (pdf, 6 MB)


Toelichting:
Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Vlaardingen zijn positief over het uitgangspunt in het meerjarenbeleidsplan dat de inzet op de lokale veiligheidsproblematiek binnen de eenheid voorop staat. Dit sluit aan op de afspraken die met het basisteam zijn gemaakt over de uitvoering van het lokale veiligheidsplan. Daarnaast wordt zo nodig op gedeelde doelstellingen regionale coördinatie gevoerd, zoals op de aanpak van high impact crime. Deze regionale aanpak heeft wat het bestuur betreft de afgelopen jaren ook in Vlaardingen zijn vruchten afgeworpen.

 

Raadsmemo beantwoording technische vragen bij Meerjarenbegroting 2019-2022
Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo Beantwoording technische vragen bij Meerjarenbegroting 2019-2022 vastgesteld.

 

Bijlage:
Meerjarenbegroting 2019-2022 (volgt)


Toelichting:
Zoals gebruikelijk heeft de gemeenteraad ook dit jaar weer de gelegenheid om technische vragen te stellen bij de begroting. In bijgaand raadsmemo worden deze vragen beantwoord.

 

Raadsmemo Pilot Vrij Reizen OV voor AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm
Het college van B&W heeft de raadsmemo Pilot Vrij Reizen Openbaar Vervoer voor AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm vastgesteld.

 

Bijlage:
Vrij Reizen OV voor AOW-gerechtigden (pdf, 323 kB)


Toelichting:
Het college van B&W vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen, ook ouderen met een kleine portemonnee. Daarom biedt de gemeente in samenwerking met de RET ‘Vrij reizen’ van 1 december 2018 tot en met 30 november 2019. Voor AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Begin november ontvangen alle AOW-gerechtigden (per 1 december 2018) een brief van de gemeente om hen te informeren over het vrij reizen.

 

Raadsmemo verslag over subsidiejaar 2017
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsmemo verslag over subsidiejaar 2017 vastgesteld.

 

Bijlage:
Subsidiejaar 2017 (pdf, 239 kB)


Toelichting:
Het college heeft het verslag subsidiejaar 2017 vastgesteld waarmee verantwoording aan de raad wordt afgelegd over het gevoerde subsidiebeleid in 2017. In 2017 is in totaal ruim 21 miljoen euro aan subsidies verstrekt. Van 12 instellingen is subsidiegeld teruggevorderd omdat de prestatieafspraken niet (geheel) zijn gerealiseerd of omdat de werkelijke kosten van de activiteiten minder bedroegen dan was begroot. In totaal is een bedrag van € 265.719,31 teruggevorderd. De teruggevorderde subsidies vloeien terug in de gemeentekas. Daarnaast is er gestart met het ontwikkelen van een nieuw digitaal proces voor het aanvragen van een subsidie en is de opzet van het openbaar subsidieregister verandert. Dit komt de transparantie en toegankelijkheid ten goede. Voor meer informatie zie www.vlaardingen.nl/subsidies.

 

Mer-beoordelingsbesluit wijzigingsplan "Scheurstrookweg" (Zevenmanshaven West)
Het college van burgemeester en wethouders heeft:

1. ingestemd dat er geen milieueffectrapport (MER) voor het wijzigingsplan "Scheurstrookweg"(Zevenmanshaven West) hoeft te worden opgesteld.
2. ingestemd met concept MER-beoordelingsbesluit wijzigingsplan "Scheurstrookweg" (Zevenmanshaven West).


Toelichting:
Het wijzigingsplan Scheurstrookweg (Zevenmanshaven West) maakt de aanleg van een ontsluitingsweg voor de bedrijfsgronden direct ten oosten van het plangebied mogelijk. Hiervoor heeft de initiatiefnemer een aanmeldingsnotite opgesteld. Er dient een m.e.r-beoordeling te worden verricht voor situaties waarin het wijzigingsplan voorzien in een stedelijk ontwikkelingsproject in die gevallen waarin dit betrekking heeft op: een oppervlakte van 100 hectare of meer; een aaneengesloten gebied en 2000 of meer woningen omvat, of een bedrijfsvloeroppervlakte van 200.000 m2 of meer. De aanmeldingsnotitie is door de DCMR  beoordeeld waarbij wordt geconcludeerd dat er geen milieueffectrapport noodzakelijk is. Er wordt ruim onder de drempelwaarde gebleven. Gezien de beperkte omvang van het project worden er geen belangrijke negatieve effecten verwacht voor het milieu.

 

Beantwoording artikel 34-vragen over de spoorkruising Marathonweg  
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Van Pienbroek (ChristenUnie/SGP) over de spoorkruising Marathonweg vastgesteld.

 

Bijlage:
Marathonweg (pdf, 60 kB)


Toelichting:
Het college heeft de beantwoording van de artikel 34-vragen van de ChristenUnie/SGP over de spoorkruising Marathonweg vastgesteld. De ChristenUnie/SGP constateert dat de huidige verkeerssituatie wat betreft de voorrang van fietsers afwijkt van die in het definitief ontwerp. Dit klopt. Op het definitief ontwerp is een externe veiligheidsscan uitgevoerd. Hieruit kwam het advies om de voorrang voor fietsers op alle aansluitingen van de rotonde gelijk te laten zijn. De gemeente heeft dit advies overgenomen en opgenomen in het gepubliceerde bestek. Deze aanpassing sluit aan bij het gemeentelijk beleidsuitgangspunt: fietsers in de voorrang tenzij de verkeersveiligheid dit niet toelaat.

 

Beantwoording artikel 34-vragen over enquête fietspad Hoekselijnpad
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Van Pienbroek (ChristenUnie/SGP) over enquête fietspad Hoekselijnpad vastgesteld.

 

Bijlage:
Enquête fietspad Hoekselijnpad (pdf, 62 kB)


Toelichting:
Het lijkt volgens de ChristenUnie/SGP in de enquête alsof Vlaardingen onderdeel van Rotterdam wordt zonder dat Vlaardingen daar zelf iets over te zeggen heeft. Feit is dat Vlaardingen samen met 22 regiogemeenten onderdeel uitmaakt van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Het logo van de MRDH stond dan ook vermeld bij deze enquête die door Vlaardingen was opengesteld via www.vlaardingen.nl. Het Hoekselijnpad is een snelfietspad dat onderdeel is van de regionale fietsverbinding Rotterdam- Hoek van Holland en opgenomen in de Strategische Bereikbaarheidsagenda van de MRDH met als doel versterking van het fietsnetwerk in de gehele Metropoolregio. Vlaardingen is als MRDH-gemeente actief betrokken bij deze ontwikkeling en zal ook de beschikking hebben over de uitkomsten van de enquête.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1215 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 oktober 2018, 22:05