Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 25 april 2024
licht bewolkt Licht bewolkt

HALLOWEEN optocht door Stadshart Vlaardingen

Vrijdag 26 oktober 2018, 20:55u

HALLOWEEN optocht door Stadshart Vlaardingen

 

Vrijdagavond 26 oktober – “Trick or Treat ! Trick or Treat !”, klonk het vele malen door de straten van de binnenstad van Vlaardingen. De jaarlijks Halloweentocht liep deze avond als een bonte stoet met maar liefst 550 Halloween kinderen dwars door het centrum. Inmiddels de elfde editie, georganiseerd door Nel Hilversum van Party Eiland.

 

De Vlaardingse winkeliers en enkele bewoners deelden natuurlijk uitbundig “treats” uit aan deze kleine monstertjes.



Halloween

De traditie van Halloween is overgewaaid uit Amerika. Het verhaal gaat over een dolende ziel niet in de hemel welkom is omdat de eigenaar zich tijdens zijn leven op aarde heel erg misdragen heeft. Maar hij kan ook niet naar de hel omdat hij de duivel heeft laten beloven dat die zijn ziel niet zou meenemen als hij eenmaal gestorven zou zijn. Nu doolt hij in het tussengebied. Het enige dat hij heeft is een vurig kooltje dat hij in een pompoen bewaart. Met deze lantaarn gaat hij nu de huizen langs en vraagt om een wonder of een traktatie (trick or treat).

 

Tot nu toe heeft hij het moeten doen met traktaties en neptovenarij. Om de dolende ziel te helpen trekken kinderen nu langs de deuren. Zij hopen iemand  te vinden die de arme ziel alsnog naar de hemel kan helpen. Of gaat het eigenlijk meer om de traktatie?

 

Jaarlijkse HALLOWEEN in Vlaardingen

Ieder jaar dossen de kinderen zich uit als monsters en zombies. Ook ouders doen enthousiast mee en begeleiden de kindjes. Onderweg treffen ze andere verklede mensen die in het donker opdoemen met gekleurde lampions en de engste kostuums.

 

foto's Cees Groen


FotoSpecial HALLOWEEN optocht door Stadshart Vlaardingen


3332 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 26 oktober 2018, 23:10