Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 26 april 2024
half bewolkt 11° Half bewolkt

Jonge Vlaardingse mantelzorger krijgt jeugdlintje !

Vrijdag 26 oktober 2018, 14:08u

Vrijdag 26 oktober burgemeester Annemiek Jetten een Vlaardings jeugdlintje uitgereikt aan de 10-jarige Sabina Barakzei.

 

Sabina is mantelzorger van haar broertje David.

David werd zes jaar geleden met een beperking geboren. Hij werd direct opgenomen op de Intensive Care van het Sophia ziekenhuis. Dit was een zeer hectische en emotionele tijd. Ondanks alles was Sabina vanaf het begin een lieve, stabiele, rustige en zorgzame zus voor David.

 

Zij heeft altijd volle aandacht, liefde en zorg voor hem. Zij helpt haar ouders waar zij kan en heeft in de loop der jaren zelfs verpleegkundige handelingen geleerd, bijvoorbeeld ten aanzien van de sondevoeding.

 

Met hulp en enthousiasme van Sabina is David uiteindelijk gaan zitten, staan en langzamerhand beetje bij beetje gaan lopen.Sabina staat altijd voor David klaar en stimuleert hem in zijn ontwikkeling. Zij probeert hem op een speelse, liefdevolle en uitdagende manier zo veel mogelijk te leren.

 

>> artikel gaat verder onder foto <<



Sabina is een voorbeeld voor de samenleving en de gemeente Vlaardingen is dan ook trots op deze jonge mantelzorger. Daarom reikt burgemeester Annemiek Jetten haar het Vlaardings jeugdlintje uit.

 

Over het jeugdlintje
Veel kinderen en jongeren doen vaak iets geweldigs, door bijvoorbeeld oog te hebben voor hun omgeving en hulpvaardig te zijn. Soms is dat een heldendaad. Bijvoorbeeld wanneer kinderen/jongeren, in geval van nood, snel handelen en een leven redden. Soms zijn het bijzondere acties of uitzonderlijke keuzes.

Deze kinderen/jongeren kunnen in aanmerking komen voor het Vlaardingse jeugdlintje.

Meer info? Kijk op www.vlaardingen.nl/jeugdlintje

 

foto's Cees Groen

tekst Gemeente Vlaardingen



FotoSpecial - Jonge Vlaardingse mantelzorger krijgt jeugdlintje !


1685 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 26 oktober 2018, 14:40