Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
lichte regen Lichte regen

HERMON Erfgoed tekent koopovereenkomst Het Waaigat

Donderdag 25 oktober 2018, 15:10u

Woensdag 24 oktober jl. heeft HERMON Erfgoed de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van de voormalige woonwinkel Het Waaigat, gelegen aan de Markt 57 in Vlaardingen. HERMON Erfgoed zal de vijf beeldbepalende panden in het stadshart van Vlaardingen in samenwerking met Houdijk Architecten B.V. restaureren en herontwikkelen tot 17 stadsappartementen.


Ondertekening koopovereenkomst : Jan de Mooij (HERMON Erfgoed), Corry Groen (woonwinkel Het Waaigat) en Machiel van der Plas (HERMON Erfgoed).


Gebruikersgeschiedenis

Woonwinkel Het Waaigat was een begrip in Vlaardingen. Het was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden. Op 18 december 1915 werd de basis voor het Waaigat gelegd door de heer D. van Heusden. De winkel, een voormalig timmermans-werkplaats, bevond zich aan de Markt op de hoek van de Hoogstraat in Vlaardingen. Na het overlijden van de heer D. van Heusden zette de Weduwe van de heer Van Heusden met haar zes kinderen het bedrijf voort als “Winkel in Behangselpapieren”. Dit kleine bedrijfje heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een heel woonwarenhuis van 1.700 m². Na 102 jaar (2018) heeft woonwinkel Het Waaigat haar deuren gesloten door onder meer nieuwe manieren van winkelen, zoals het online shoppen. Met de herontwikkeling zullen de panden aan de Markt gelukkig niet lang leeg staan.


Impressies herontwikkeling Het Waaigat


Behoud en herontwikkeling

De panden worden getransformeerd naar wonen. HERMON Erfgoed heeft in samenwerking met Houdijk Architecten het ontwerp van de herontwikkeling gemaakt. De gevels blijven grotendeels behouden. Aan de achterzijde zal de oude aanbouw uit de jaren tachtig gesloopt worden. De kelder en de lift blijven behouden. De achterzijde van de appartementen krijgen in tegenstelling tot de voorkant een moderne uitstraling. Zo krijgen de appartementen een achtergevel met veel glas en staal. Een loopburg zal de appartementen en de lift met elkaar verbinden. Op dit moment voeren wij gesprekken met een landelijke partij die geinteresseerd is in huren van de 17 stadsappartementen.


Impressie herontwikkeling Het Waaigat in vogelvluchtperspectief


HERMON Erfgoed B.V. - staat voor Herontwikkeling Monumentaal Erfgoed - is een landelijke onafhankelijke (her)ontwikkelaar met een bijzondere missie en passie en is gevestigd in Slot Zeist. Door te zoeken naar nieuwe, passende bestemmingen voor (dreigend) leegstaand erfgoed werkt HERMON Erfgoed aan een gezonde balans tussen exploitatie en investeringskosten. Hierbij laten wij de uniciteit van het gebouw centraal staan. HERMON Erfgoed laat erfgoed herleven.

Meer informatie vindt u op www.hermonerfgoed.nl

 

 

Houdijk Architecten is sinds 1987 gevestigd aan de Oosthavenkade in Vlaardingen.

De ontwerpen variëren van nieuw- en verbouw van utiliteitsbouw, hotels, woningbouw tot herbestemming van bestaande panden. Kenmerkend voor de stijl van Houdijk architecten; passioneel, functioneel, passend in de omgeving, aansluitend op de ideeën van de opdrachtgever en binnen het budget. Hun projecten zijn in heel Nederland te vinden. Onder de opdrachtgevers bevinden zich particulieren, hotelketens, bedrijven, woningcorporaties en gemeenten.

Meer informatie vindt u op www.houdijkarchitecten.nl

 

 


1515 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 oktober 2018, 16:22