Vrijdag 19 april 2024
bewolkt 10° Bewolkt

DFS wint van VV Zwaluwen

Zondag 21 oktober 2018, 18:44u

In het verre Opheusden lukte het Zwaluwen niet om een punt over te houden aan dit duel. DFS speelde een goede wedstrijd en Zwaluwen bleef knokken voor een resultaat. Na een goed uur maakten de Vogels via Sten Wever de gelijkmaker. Even later speelde DFS door ondanks een blessure aan Zwaluwenkant en scoorde gemakkelijk de winnende treffer. Deze onsportieve actie leverde uiteindelijk wel drie dure punten op.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen start matig aan het duel. De spelers willen druk naar voren zetten, maar het lukt DFS steeds om een vrije man te vinden. Men laat de bal snel rondgaan en speelt het combinatievoetbal dat de Vogels ook zo graag doen. Na zes minuten lijkt DFS op voorsprong te komen maar de assistent-scheidsrechter heeft buitenspel geconstateerd. Even later een solo van Sten Wever, die de bal naar Joseph Goncalves wipt, maar die wordt finaal ondersteboven geduwd. Geen strafschop oordeelt scheidsrechter Vos, maar die zou er deze wedstrijd wel vaker compleet naast zitten met zijn beslissingen.

Dan weet Marvin van Tienen net redding te brengen na een te korte terugspeelbal van Tiemen Noordam. In de 25e minuut komt DFS verdiend op voorsprong. Na een vlot lopende aanval schiet Gijs Grootendorst de bal laag in de hoek en kan Van Tienen zijn hand er net niet voldoende achter krijgen (1-0). Vlak voor de rust een mogelijkheid voor Vincent van Dorp. Vanaf de punt van de 16-meter draait hij de bal in de kruising, maar via de handen van de doelman en de onderkant lat springt de bal terug het veld in.

Gelijk na de rust een steekbal van Wever op Goncalves. Zijn inzet wordt door de doelman met de voet net voor de lijn tegengehouden. Even later een solo van Goncalves gevolgd door een schot. De doelman laat los en Wever schiet de gelijkmaker tegen de touwen (1-1).

Dan onoplettendheid bij Zwaluwen als DFS ondanks een blessure bij Zwaluwen toch doorspeelt. Luciën Dors kan vrij gemakkelijk voor de 2-1 zorgen. Zwaluwen dringt aan, maar ook DFS krijgt nog mogelijkheden.

Het is in blessuretijd als Zwaluwendoelman Van Tienen mee naar voren is bij een corner, als Robin Hofman nog rood krijgt voor het neerleggen van een doorgebroken speler. Geen punten vandaag voor Zwaluwen. Volgende week de uitwedstrijd tegen het verrassend hoog staande ’s-Gravenzande. Aanvang 14.30 uur

779 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 21 oktober 2018, 18:45