Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
zeer lichte bewolking 11° Zeer lichte bewolking

Denk mee met Gemeente Vlaardingen over de nieuwe speelplek in het Marnixplantsoen

Vrijdag 19 oktober 2018, 21:32u

Opknapbeurt speelplek Marnixplantsoen: samen denken over jarenlang speelplezier

 

De speelplek in het Marnixplantsoen is een van de grotere in Vlaardingen. Al jaren klauteren, rennen, bungelen en schommelen hier dag in dag uit kinderen van allerlei leeftijden.

Nu zijn de speeltoestellen en de ondergrond dan ook hard aan vernieuwing toe. En, hoe die nieuwe speelplek er uit komt te zien, daar mogen jong en oud de komende weken over meedenken.

 

De gemeente heeft drie voorstellen laten maken die laten zien wat er binnen het beschikbare budget en binnen de beschikbare ruimte mogelijk is. Het zijn voorstellen die allemaal iets te bieden hebben voor kinderen van verschillende leeftijden.

 

Inloopbijeenkomst 24 oktober
Op woensdag 24 oktober zijn omwonenden, kinderen en andere belanghebbenden van harte welkom op de inloopbijeenkomst. Tussen 17.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers in de Heemtuin (naast de speelplek in het Marnixplantsoen) de verschillende ontwerpen bekijken en toelichting op de ontwerpen krijgen. Ook kunnen zij laten weten welk ontwerp ze het mooiste vinden en wat er eventueel nog aan het ontwerp aangepast kan worden, om het nog spannender, leuker, uitdagender of beter te maken.

 

Online bekijken en reageren
Wie niet naar de bijeenkomst komt, maar wel mee wil denken, kan tot en met zondag 4 november reageren via het online reactieformulier op www.vlaardingen.nl/spelen.

 

Planning
In november kiest de gemeente aan de hand van alle reacties het beste voorstel en laat hier nog verbeteringen in aanbrengen aan de hand van de binnengekomen opmerkingen. De werkzaamheden aan de speelplek gaan vervolgens zo snel mogelijk van start. We hopen dat de kinderen dan volgend voorjaar kunnen slingeren, draaien, glijden en plezier hebben in een geheel vernieuwde speelplek.

 

Hieronder vind u afbeeldingen de drie voorstellen.

Wilt u meer weten, klik dan hier : www.vlaardingen.nl/spelen

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen



2368 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 oktober 2018, 21:46