Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 augustus 2020
geheel bewolkt 30° Geheel bewolkt

Team Klavertje Vier : "Ruil je Stoeptegel, voor een Vlinderplant"

Woensdag 17 oktober 2018, 19:52u

Een vlinderstruik voor een stoeptegel !

 

Zaterdagmorgen 20 oktober gaat Team Klavertje Vier weer op pad met de actie "Een vlinderstruik voor een stoeptegel !" Dit keer staan ze in de Vlaardingse Binnenstad op het Veerplein van 10.00 tot 12.00 uur, tegenover Café De Waal bij de bibliotheek.

Wanneer u hier een tegel (+/- 30x30cm) uit uw tuin inlevert en een foto laat zien van de plek waar u deze tegel eruit heeft gehaald, krijgt u van Team Klavertje Vier een vlinderstruik cadeau.


Tegenwoordig zijn veel tuinen betegeld. De reden is vaak dat men niet veel tijd heeft om een grote groene tuin te onderhouden en dus zo wel lekker gemakkelijk is.

 

Echter hebben deze vele betegelde tuinen grote gevolgen voor de natuur en geeft het afvoerproblemen bij hevige regenval. Het verlies van groen geeft verlies van biodiversiteit en minder verkoeling op warme dagen. Bij hevige regenval neemt bij een groene tuin in eerste instantie de grond het vele water op. Bij een strak betegelde tuin gaat al het water direct via het putje het riool in, wat hierdoor al snel overvol geraakt en overstroomt.Team Klavertje Vier zet zich in om mensen in en rond Vlaardingen bewust te maken van de voordelen van een groene tuin. Zeker nu we steeds meer te maken krijgen met de gevolgen van de klimaatverandering.

 

Om mensen te motiveren meer groen in hun tuinen te brengen, organiseert Team Klavertje Vier daarom deze actie 'Tegel eruit, plant erin'.

 

Kom dus zaterdagmorgen 20 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur op het Veerplein uw tegel inleveren bij de Team Klavertje Vier stand en krijg er een vlinderstruik voor terug. Deze groeit in mum van tijd uit tot een mooie volle struik, waar vlinders en bijen maar wat graag op af komen.

 

Spelregels:
- 1 tegel (+/- 30x30cm) inleveren per adres
- Maak een foto van de plek met de eruit gehaalde tegel, waar de plant zal komen
- Max. 1 plant per persoon, per adres

 

Het team zou het ook heel leuk vinden om een foto te krijgen wanneer de plant eenmaal in de aarde staat. Deze foto kunt u naar hun versturen via Facebook Messenger op Team Klavertje Vier.


781 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 oktober 2018, 20:10