Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 augustus 2020
geheel bewolkt 30° Geheel bewolkt

Stichting Elckerlyc ontvangt cheque van 3.000 euro van Inner Wheel Vlaardingen

Maandag 15 oktober 2018, 20:11u

Stichting Elckerlyc ontvangt cheque van 3.000 euro van Inner Wheel Vlaardingen

 

Dinsdag 9 oktober nam de directeur van Stichting Elckerlyc, Angelina Franken, een cheque in ontvangst van € 3.000,00. Zij kreeg deze uit handen van Inner Wheel Vlaardingen.

 

Inner Wheel Vlaardingen maakt deel uit van een wereldwijde organisatie, die zich naast het bevorderen van vriendschap, ook inzet voor anderen. Door het organiseren van diverse activiteiten (o.a. Wijnproeverij, Parelbingo) wordt er geld bijeengebracht. De opbrengst gaat ieder jaar naar een wisselend goed doel.

Afgelopen clubjaar was dit Stichting Het Vergeten Kind.

 

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. In overleg met de Stichting, werd een lokale bestemming gevonden in Stichting Elckerlyc.

 

Elckerlyc bied ondersteuning aan mensen die tijdelijk niet zelfredzaam zijn. Ze bieden verschillende vormen van opvang en begeleiding (crisisopvang, huiselijk geweld, begeleid wonen).

Daarbij spelen kinderen een belangrijke rol, vandaar de link met Het Vergeten Kind.

 

Voor het komende jaar hebben de leden van Inner Wheel Vlaardingen gekozen voor Ipse de Bruggen; dé specialist voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en hun ouders. Wat een prachtige bestemming!

 

foto & tekst Inner Wheel Vlaardingen

 


785 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 oktober 2018, 20:16