Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 augustus 2020
geheel bewolkt 31° Geheel bewolkt

Zondag 14 oktober Themawandeling Broekpolder : "Op zoek naar de grote grazers"

Donderdag 11 oktober 2018, 20:13u

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse hooglanders. Zij zorgen, naast voor voldoende nageslacht, voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. De kudde telt inmiddels meer dan 50 runderen. Hoe gedragen zij zich na deze extreme warme en droge periode? Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord.

 

Op zondag 14 oktober vertrekken zij om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

De kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee. De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

 

Zin om mee te lopen? Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als je je niet aanmeldt kan het zijn dat je niet mee kunt.

 

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende zijn de herfstwandelingen op 28 oktober en 24 november en de ochtendwinterwandeling op 16 december.

 

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl

of neem contact op met Tineke Oostveen: 0624270198.


foto's Cees Groen / tekst Federatie Broekpolder


685 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 11 oktober 2018, 20:17