Vrijdag 19 april 2024
bewolkt 10° Bewolkt

Zwaluwen en Nootdorp in evenwicht

Zondag 7 oktober 2018, 14:15u

Weer pakte Zwaluwen een punt en bracht daarmee het totaal op 9 uit 6 in de dit seizoen loodzware hoofdklasse A. Er werd gestreden om iedere meter maar grote kansen werden er bijna niet gecreëerd. Bijna nam Zwaluwen drie punten mee naar huis toen het twee minuten voor tijd op voorsprong kwam, maar Nootdorp kwam, niet onverdiend, ver in blessuretijd op gelijke hoogte en toverde de 1-1 op het scorebord.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen begint sterk aan de wedstrijd. Het drukt Nootdorp achteruit en dwingt binnen vijf minuten vier corners af. Na tien minuten gaat Jerry Scholman er vandoor, komt oog in oog met de doelman en wordt uiteindelijk afgefloten wegens aanvallen van die doelman. Geen voorsprong voor de Vogels dus. De eerste helft wordt er hard gewerkt maar beide ploegen komen niet tot goed voetbal. Zwaluwen oogt onrustig en gaat de rust in zonder dat er veel is gecreëerd.

De tweede helft begint spectaculair. Ricoberto Luijando van Nootdorp mag van heel ver een vrij trap voor het Zwaluwendoel brengen en onbedoeld eindigt de bal buiten bereik van Marvin van Tienen op de tweede paal. Even later een zelfde vrije trap voor Zwaluwen van Vincent van Dorp, maar de bal stuit te hoog op, waardoor Tiemen Noordam niet goed tot afwerken kan komen. De grootste kans voor Nootdorp is in de 65e minuut als Agbor Eyongakpa de bal voor de voeten krijgt en vrij kan uithalen vanaf een meter of vijftien. Van Tienen brengt uitstekend redding.

Beide ploegen blijven werken voor de winst. Een diepe bal van Van Dorp bereikt de ingevallen Pjotr Jongste en de mee printende Joseph Goncalves. Het is de laatste die doelman Yannic Augustinus weet te passeren (0-1). Nootdorp geeft niet op en zet aan. In blessuretijd glijdt Peter Korteling de bal over de doellijn en zet de 1-1 op het scorebord. Vlak voor het laatste fluitsignaal raakt Pjotr Jongste de bal net niet vol genoeg met het hoofd, waardoor de bal rakelings voorlangs vliegt. Zodoende blijft de 1-1 op het scorebord. Volgende week wacht Zwaluwen de koploper thuis. Tegen Spijkenisse zal worden afgetrapt om 14.30 uur.

1452 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 oktober 2018, 14:16