Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
half bewolkt 12° Half bewolkt

Nieuw educatief aanbod basisscholen in Museum Vlaardingen gestart

Dinsdag 2 oktober 2018, 19:40u

Nieuw educatief aanbod basisscholen in Museum Vlaardingen gestart

 

Deze week starten in Museum Vlaardingen twee nieuwe educatieprogramma’s voor basisscholen in Vlaardingen en omgeving: voor groep 4 t/m 6 ‘Van hout naar goud!’ rondom de archeologische schatten in de collectie en voor groep 7 en 8 ‘De Roep van de Zee’ rondom de rijke geschiedenis van de visserij en zeevaart.

 

Van hout naar goud!

In het programma ‘Van hout naar goud!’ treden leerlingen in de voetsporen van hun prehistorische voorouders en leren over het ontstaan van hun eigen stad. Enthousiaste leerlingen van OKC De Wereldwijzer in Vlaardingen hebben vandaag als eerste ‘Van hout naar goud!’ gevolgd. Dit educatieprogramma begint met een voorbereidende les op school, waarbij de leerlingen een eigen werkboekje krijgen en daar in het museum mee aan de slag gaan. Samen met twee educatiegidsen ontdekken zij de prehistorische Vlaardingencultuur, Romeinen in de Delta en het middeleeuwse Flardinga.

 

De Roep van de Zee

Aanstaande vrijdag 5 oktober doet Museum Vlaardingen mee aan de Open Monumenten Klassendag. Het museum ontvangt in het kader van de Klassendag drie groepen die ‘De Roep van de Zee’ zullen gaan volgen. Dit nieuwe bovenbouwprogramma bevat een rondleiding gecombineerd met een theatrale workshop over het leven op zee. In de workshop werken de leerlingen in groepjes met een mystery box. Deze box bevat objecten en foto’s waarmee de leerlingen in de huid kruipen van een personage uit ‘De Roep van de Zee’. Tot slot voeren zij hun eigen toneelstukjes op in het theater van het museum.

 

Schooljaar 2018-2019

Museum Vlaardingen zet de deuren wijd open voor het onderwijs. Scholen kunnen de educatieprogramma’s gedurende het hele schooljaar 2018-2019 boeken. Zie voor meer informatie: http://museumvlaardingen.nl/Te-zien-en-te-doen/Educatie. Op dit moment is het museum druk bezig om voor alle groepen van het basisonderwijs een educatieprogramma te ontwikkelen. Het complete educatieve aanbod is vanaf 1 november aanstaande online te vinden. Daarnaast kunnen scholen ook altijd een rondleiding op maat aanvragen, voor bijvoorbeeld een themaweek of schoolbreed project.

 

berichtbron Museum Vlaardingen


998 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 2 oktober 2018, 19:41