Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt 14° Bewolkt

Drie stadswandelingen in oktober door ServiceTeam Vlaardingen

Maandag 1 oktober 2018, 22:14u

Drie Stadswandelingen door Vlaardingen in de maand oktober


Oktober is de Maand van de Geschiedenis. De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen verzorgen daarom deze maand naast de reguliere maandelijkse stadswandeling, 2 extra, bijzondere stadswandelingen.


Zondag 7 oktober, wandelen de gidsen door Vlaardinger-Ambacht, dat tot 1941 een zelfstandige gemeente was. Hier waren veel boerderijen, maar woonden ook de rijke reders, burgemeesters en andere belangrijke figuren. De wandeling start om 14.00 uur vanaf het Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50.

 

Zaterdagavond 13 oktober, staan de inwoners van Vlaardingen centraal tijdens de Vlaardingse Verhalentocht. Tijdens deze wandeling door het oude centrum worden waargebeurde verhalen uit de Vlaardingse geschiedenis afgewisseld met aloude sagen en legenden. De start is om 19.30 uur bij het stadhuis aan de Markt, hoek Schoolstraat.


Zondagmiddag 14 oktober, gaat de wandeling over voorwerpen die zijn gevonden bij opgravingen in het Vlaardingse centrum. Deze Archeologiewandeling start om 14.00 uur, eveneens bij het stadhuis aan de Markt, hoek Schoolstraat.


Alle wandelingen duren ca. 1,5 - 2 uur.

De kosten bedragen € 2,50 per persoon.

Bezitters van een Rotterdampas of een Vrijwiligerspas krijgen 50% korting.


Meer informatie over deze en andere activiteiten van ServiceTeam Vlaardingen zijn te vinden op www.serviceteam-vlaardingen.nl 

 

berichtbron ServiceTeam Vlaardingen


1463 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 1 oktober 2018, 22:17