Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte stortregen 14° Lichte stortregen

Vanaf donderdag 27 mei vaccineren in Vlaardingen

Woensdag 19 mei 2021, 20:15u

Prikstraat District U


Vanaf donderdag 27 mei vaccineren in Vlaardingen


Volgende week donderdag opent de GGD de Vlaardingse vaccinatielocatie in District U, het voormalig Unileverterrein aan de Olivier van Noortlaan. Inwoners uit Vlaardingen en omgeving kunnen zich nu dichtbij huis laten vaccineren tegen corona. De locatie is ook toegankelijk voor andere mensen uit de regio.

 

Burgemeester Bas Eenhoorn:

“Ik ben blij met dit goede nieuws. Ik wil inwoners die een uitnodiging krijgen van het RIVM oproepen om zo snel mogelijk een afspraak te plannen. Hoe meer mensen immers gevaccineerd zijn, hoe sneller de regels verder versoepeld kunnen worden. Zodat we elkaar weer veilig kunnen ontmoeten, weer kunnen genieten van dingen die we voor de crisis heel vanzelfsprekend vonden en ondernemers weer kunnen bouwen aan hun toekomst.” 

 

Afspraak maken: telefonisch of online
Het vaccineren kan na een uitnodiging per post van het RIVM. Er wordt zeven dagen per week gevaccineerd. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer uit de brief of online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Alleen mensen die een afspraak hebben om gevaccineerd te worden, kunnen naar binnen.

 

Bereikbaarheid
De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er zijn drie parkeerterreinen, voldoende fietsparkeerplekken en vanaf metrostation Vlaardingen Centrum is het een wandeling van 5-10 minuten naar de vaccinatielocatie. Vanaf het metrostation en vanaf het Liesveldviaduct rijdt op werkdagen een STOPenGO bus (557) van de RET naar de tijdelijke halte voor de ingang van de vaccinatielocatie. De bus moet hiervoor minimaal 15 minuten voor vertrek gereserveerd te worden. Kijk voor meer informatie op https://www.ret.nl/home/reizen/dienstregeling/bus-557.html.

 

Bijzondere locatie
Bijna alle Vlaardingers kennen wel iemand die gewerkt heeft bij Unilever. Het gebouw ademt geschiedenis en mensen die zich er laten vaccineren lopen door het oudste gedeelte van het gebouw. Het prikken zelf vindt plaats in het voormalige bedrijfsrestaurant. Het terrein van de vaccinatielocatie verandert de komende jaren in een nieuwe stadswijk, District U, met woningen, een school, theaterzaal en horeca.

 

“Perfect voor ons om deze locatie tijdelijk te gebruiken als vaccinatielocatie”, aldus burgemeester Eenhoorn. “Zo houden we ook de sporthallen vrij die sinds kort gelukkig weer gebruikt mogen worden.”

 

VL21
Gastheren en –vrouwen en andere ondersteunende medewerkers en vrijwilligers ontvangen bezoekers in kleding met daarop de naam VL21. Een speelse knipoog. Het is namelijk de naam van een historische Vlaardingse vissersboot en natuurlijk ook de afkorting van vaccinatielocatie ‘21.

 

Meer informatie
Heeft u vragen over het coronavirus of over vaccinaties? Kijk op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: het landelijke informatienummer is 0800 – 1351.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1499 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 mei 2021, 20:18