Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
half bewolkt 11° Half bewolkt

Openbare besluiten van het college van B&W - 25 september 2018

Dinsdag 25 september 2018, 21:54u

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 25 september 2018

 

Raadsmemo Visiteapp parkeren
Het college van B&W heeft de Raadsmemo visiteapp parkeren vastgesteld.

 

Bijlage: visiteapp parkeren (pdf, 54 kB)

 

Toelichting:In de nota herijking parkeerbeleid van maart 2017 is een maatregel opgenomen om de visite-app met 100 gratis bezoekersparkeren te introduceren per januari 2018. Hiermee wordt onder andere tegemoet gekomen aan de wens van veel bewoners om het parkeren voor visite gemakkelijker en goedkoper te maken. De implementatie heeft vertraging opgelopen en het is wenselijk om de raad hierover de informeren.

 

Programma en overzicht onderwijshuisvesting 2019
Het college van B&W heeft het programma en overzicht onderwijshuisvesting 2019 vastgesteld.

 

Toelichting:
Jaarlijks dienen schoolbesturen aanvragen in bij de gemeente voor bekostiging van huisvestingsvoorzieningen voor de scholen. Op grond van de Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting gemeente Vlaardingen 2015 wordt bepaald of de aanvraag voldoet aan de gestelde criteria.

 

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Meerjarenbegroting 2019-2022
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel Meerjarenbegroting 2019-2022 vastgesteld.

 

Toelichting:
De Meerjarenbegroting is opgesteld aan de hand van de kaders uit het nog definitief vast te stellen Raadsprogramma 2018-2022 en de notitie Herijking meerjaren financieel perspectief. Met de werkwijze van beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming behandelt de gemeenteraad de programmabegroting in eerste instantie in de Raadskamer (11 oktober en 1 november) en besluitvomend in haar vergadering van 8 november 2018.

 

Op 11 oktober kunnen inwoners en andere belanghebbenden reageren op de begroting door in te spreken tijdens de beeldvormende Raadskamer.

 

N.B.: De Meerjarenbegroting wordt 27 september 2018 om 20.00 uur aangeboden door wethouder Hoekstra aan de gemeenteraad. Aansluitend is er een persconferentie in Koffiekamer.

 

Beantwoording artikel 36-vragen van de heer Boers over fraude van Polen
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 36-vragen van de heer Boers (ONS Vlaardingen) over fraude van Polen vastgesteld.

Bijlage: Poolse arbeidsmigranten (pdf, 61 kB)

 

Toelichting:
De gemeente Vlaardingen acht de kans op fraude van arebiedsmigranten, zoals vermeld in Nieuwsuur, in Vlaardingen minimaal. Een arbeidsmigrant moet enkele jaren ingeschreven staan om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Jaarlijks moet voor de inschrijving bij Woonnet worden betaald.

 

Beantwoording artikel 36-vragen over uitroeiing van ganzen
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 36-vragen van de heer Voorburg (GroenLinks) over uitroeiing van ganzen vastgesteld.

 

Bijlage: ganzen (pdf, 8 MB)

 

Toelichting:
Het college van burgemeester en wethouders licht in de antwoordbrief op de art 36 vragen over de uitroeiing van ganzen toe, dat wildbeheer een provinciale taak is en dat de discussies over de omvang van ganzenpopulaties op provinciaal niveau plaatsvinden. De gemeente heeft daarover geen zeggenschap. Het college wil zich wel nader informeren over mogelijkheden om via diervriendelijke methodes schade door ganzen te verkleinen of te voorkomen en te zien of de gemeente daarin een rol kan hebben.

 

Beantwoording artikel 36-vragen over asbestcement
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 36-vragen van SP Vlaardingen over asbestcement vastgesteld.

 

Bijlage: Asbestcement (pdf, 62 kB)

 

Toelichting:
Het college van burgemeester en wethouders laat in de antwoordbrief op de art 36 vragen over asbestcement weten dat het een plan van aanpak op zal stellen zodra de wetgeving over het asbestdakenverbod er is. Dan is er ook duidelijkheid over het moment waarop het verbod ingaat. In 2010 is er in Vlaardingen een inventarisatie uitgevoerd naar asbesthoudend materiaal aan de buitenzijde van bouwwerken. Hierdoor is bekend welke panden het betreft, hoe het asbest is toegepast en waar op het gebouw het aanwezig is.

 

Beantwoording artikel 36-vragen over ondersteuning bij subsidieaanvraag amateur-sportclubs
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 36-vragen van mevrouw Thommis (CDA) over ondersteuning bij subsidieaanvraag amateur-sportclubs vastgesteld.

 

Bijlage: Amateur-sportclubs (pdf, 52 kB)

 

Toelichting:
Het college geeft in de beantwoording aan actief sportclubs te informeren en te ondersteunen bij de aanvraag van de nieuwe subsidieregeling sportaccommodaties en -materialen.

 

Beantwoording artikel 36-vragen over de toegankelijkheid van metrostation Vijfsluizen
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 36-vragen van de heer Boers (ONS Vlaardingen) over de toegankelijkheid van metrostation Vijfsluizen vastgesteld.

 

Bijlage: Toegankelijkheid Vijfsluizen (pdf, 52 kB)

 

Toelichting:
Het college van B&W laat in de antwoordbrief weten dat er gesproken is met de MRDH, de gemeente Schiedam en de RET over de aanleg van een lift aan de zuidzijde bij metrostation Vijfsluizen in Schiedam. De MRDH heeft inmiddels voldoende financiële middelen beschikbaar gesteld voor de RET om de lift aan te kunnen leggen. De planning is dat de ligt in de zomer van 2019 in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd heeft de RET een aantal alternatieve opties voor reizigers die het perron niet zonder ligt kunnen bereiken.

 

Besluiten op bezwaar inzake omgevingsvergunning voor het vellen van bomen gebied Maaspark


Het college van B&W heeft:

1. de raadsmemo 'Stand van zaken ontwikkeling planvorming Maaspark' vastgesteld,
2. met drie conceptbrieven, waarin op de drie verschillende bezwaarschriften tegen de verleende omgevingsvergunning vellen bomen gebied Maaspark wordt beslist ingestemd,
3. besloten het schetsontwerp van het toekomstige Maaspark verder uit te werken en de financiële consequenties betrekken bij de Voorjaarsnota 2019.


Bijlage: Maaspark (pdf, 101 kB)

 

Toelichting:
Het college heeft een beslissing genomen op de drie ingediende bezwaarschriften tegen de omgevingsvergunning voor het kappen van 44 bomen en het snoeien van 19 sierappels met een herplantverplichting van 43 bomen in de omgeving Maasboulevard/Olivier van Noortlaan. De indieners van het bezwaar pleitten voor onder andere aanpassing van het aantal te vellen bomen vanwege de impact op de huidige groenstructuur. Na advisering van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie heeft het college geoordeeld dat de verschillende belangen zorgvuldig zijn afgewogen en heeft beslist dat de omgevingsvergunning in stand blijft. Het college heeft ook een raadsmemo vastgesteld over de stand van zaken van de ontwikkelingen van het Maaspark.


977 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 september 2018, 22:02