Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

CDA & CU/SGP roepen op tot het luiden van de kerkklokken met de jaarwisseling

Donderdag 24 december 2020, 09:26u

CDA & CU/SGP roepen op tot het luiden van de kerkklokken met de jaarwisseling

 

Corné Venema, fractievoorzitter CDA Vlaardingen en Erik van Pienbroek, fractievoorzitter CU/SGP Vlaardingen roepen de kerken in Vlaardingen op om het nieuwe jaar in te luiden door de kerkklokken te luiden met de jaarwisseling.

 

Normaal gaat iedereen om twaalf uur ’s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, dachten de fracties van CDA en de CU/SGP in Vlaardingen.

 

Wat wél kan

“We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar vooral te kijken wat wèl kan. Daarom doen we een oproep aan Nederland om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken,” aldus fractievoorzitter Erik van Pienbroek van de CU/SGP.

 

Nieuw begin

Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren. “Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar”, aldus fractievoorzitter Corné Venema van het CDA. Het kan toch niet zo zijn dat we dit bijzondere jaar zo afsluiten en het nieuwe jaar in sobere stilte beginnen.

Luid de klokken!1501 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 december 2020, 09:30