Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 2 december 2023
bewolkt -2° Bewolkt

Lichtpuntjes in Vlaardingen !

Vrijdag 18 december 2020, 21:32u

Lichtpuntjes in Vlaardingen !

 

Over kerst 2020 zullen we nog lang navertellen. Alles is anders! Hoe graag waren we bij elkaar gekomen om kerstmis te vieren, samen te eten, te zingen, te genieten van samen te zijn …. Als dat niet kan, wat kan dan wel?

 

In een tijd waar het donker is roepen we u op een licht te zijn. Laten we met kerstmis lichten aansteken in Vlaardingen door onze tuinen en ramen extra te versieren. Sámen een kerstwandeling organiseren kan niet, zeker sinds op 14 december de lock down is afgekondigd. We houden ons aan het advies van de Premier:  ‘blijf thuis’. Maar als u persoonlijk een kleine wandeling  maakt, kunt u langs verlichte tuinen en ramen lopen en toch een beetje kerstgevoel ervaren. En misschien wilt u de lichtjes die u ziet delen op de FB pagina “Lichtpuntjes Vlaardingen” - zonder adres uiteraard. 

 

Wij vragen u om vanaf nu tot 10 januari een lichtje voor uw raam of in uw voortuin of op uw balkon te zetten.

 

Wie wil mag hier natuurlijk ook een boodschap mee verbinden. (Bijvoorbeeld: een verwijzing naar het kerstverhaal; “vrede op aarde“, “sluit aan bij het project van Solidaridad”; “Ga kijken naar “Veerkracht & Durf in de etalages van het V&D-pand; et cetera.)

 

Deze actie is begonnen vanuit kerken, maar is bedoeld voor iedereen die verlangt naar licht in donkere dagen. Laten we samen lichtpuntjes voor kerst in Vlaardingen zijn!

 

Oecumenische werkgroep ‘Lichtpunten’ Vlaardingen1056 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 18 december 2020, 21:34