Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 20° Onbewolkt

De Stadskraan staat in de schijnwerpers

Maandag 14 december 2020, 22:24u

Het bestuur toost op een prachtige Stadskraan.


De Stadskraan staat in de schijnwerpers

 

Op maandag 14 december is de verlichting van de Stadskraan met een klein beetje ceremonieel aangezet. Daarmee is de oplevering van dit icoon gevierd. Samen met de Balder en Museum Vlaardingen vormt de kraan de Museumkade die vanaf nu in de schijnwerpers staat. Zodra het mogelijk is wordt de kraan feestelijk in gebruik genomen.

 

De kraan is op initiatief van de Stichting Stadskraan Vlaardingen gebouwd. Het is een reconstructie van de kraan uit de zeventiende eeuw en vervangt de kraan die van 1996 tot 2014 op deze plaats stond. Dat was ook een reconstructie, maar door een schimmel in de kern van het hout, waardoor de veiligheid in het geding kwam, moest deze worden ontmanteld. De Stichting wist in korte tijd voldoende middelen te vergaren om een nieuwe te bouwen en het onderhoud voor de komende jaren te garanderen.

 

De kraan is gebouwd door Molenmakerij Herrewijnen uit Stellendam. De verlichting is geïnstalleerd door MLT Elektrotechniek uit Vlaardingen. Niet alleen de kraan, maar ook de VL92 Balder en het museum staan in de schijnwerpers.

 

Fotowedstrijd

Samen met de Stichting zeillogger Balder organiseert de Stadskraan een fotowedstrijd. December en januari zijn de uitgelezen maanden om een sfeervolle foto te maken van de verlichte Museumkade.

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u op www.zeilloggerbalder.nl/nieuws.

De foto moet worden gemaakt tussen 15 december 2020 en 15 januari 2021.


fotografie Sjaak van 't Wout


1865 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 december 2020, 22:29