Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 18° Onbewolkt

Fotoboekje 'Vlaardingen in Coronatrijd' met foto's van Paul Meuldijk

Woensdag 30 september 2020, 20:42u

Fotoboekje 'Vlaardingen in Coronatrijd' met foto's van Paul Meuldijk

 

Het 58 ste boekje in de serie 'van 't Oft naar 't Oofd' is een feit !

Dit keer met het hedendaags thema : Corona.

 

Jan Anderson is op 22 februari jongstleden begonnen met het bewaren van de kranten om in zijn verzameling op te nemen, om hiermee een kleine expositie te maken in zijn Streekmuseum. Fotograaf Paul Meuldijk maakte het afgelopen half jaar honderden foto's van de Coronatijd in Vlaardingen. Toen Jan hem vroeg om hiermee een boekje samen te stellen voor de serie 'van 't Oft naar 't Oofd', leverde Paul er ook de teksten bij. Arne van der Zande maakte een iconische foto van een raadsvergadering in de stadsgehoorzaal. Zo geeft dit boekje een goed beeldverslag van wat de titel ook beloofd "Vlaardingen in Coronatijd"


foto vriendin van Jan Anderson


Woensdagmiddag 30 september heeft burgemeester Bas Eenhoorn het eerste boekje in ontvangst genomen. Dit gebeurde in de stijlvolle burgemeesterskamer in het Oude Stadhuis aan de Markt.

Door de verscherpte Corona maatregelen kon de burgemeester helaas niet aanwezig zijn in het Streekmuseum. De groep zou daar te groot zijn.

 

In het Streekmuseum werd vervolgens om 15:30 uur de publicatie voor een kleine groep gehouden. Paul Meuldijk was nu aan de beurt om een fraai exemplaar van het boekje te ontvangen. 

 

Het boekje is vanaf nu te koop voor slechts euro 3,50 in het Streekmuseum en de betere Vlaardingse boekhandel.

 


Paul Meuldijk trots met "zijn boekje".Buiten voor het Streekmuseum heeft Pepijn de orgeldraaier het geheel muzikaal ondersteunt.


foto's Cees Groen


1692 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 september 2020, 21:36