Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 6 augustus 2021
bewolkt 17° Bewolkt

Beter lezen en schrijven kun je leren

Dinsdag 9 juni 2020, 21:52u

Beter lezen en schrijven kun je leren

 

Ben je in Nederland geboren en wil je het lezen en/of schrijven verbeteren? Dan ben je niet de enige. In Vlaardingen wonen circa 8.000 mensen die er moeite mee hebben. Goed kunnen lezen, schrijven en de computer gebruiken zijn belangrijk om al je zaken zelf te kunnen regelen.

 

Bibliotheek de Plataan help je graag

Bibliotheek is dé plek waar iedereen die wil, kan oefenen met schrijven of lezen. Het kan in een groepje of individueel, met een vrijwilliger.

Docent Aly Bovenkamp: “Een aantal van mijn cursisten heeft als kind nooit leren lezen en schrijven. Anderen hebben wel basisonderwijs gevolgd, maar hun vaardigheden als lezen en schrijven daarna niet onderhouden. Het was kennelijk niet nodig voor hun dagelijks leven. Wat mensen vaak vergeten: taal is geen automatisme. Als je het niet onderhoudt, dan kun je het kwijtraken.”

 

De groepslessen zijn op maandagochtend en -avond in de bibliotheek op de Waalstraat. Binnenkort starten we met een avondgroep in Holy. De les begint gezamenlijk, want het is fijn om te weten dat je niet de enige bent. Daarna gaat de les in kleine groepjes verder, sommige krijgen individueel les. Wat belangrijk is: iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Dat kan dankzij de hulp en ondersteuning van taalvrijwilligers.

 

Kun je niet op maandag oefenen? De individuele begeleiding is elke dag mogelijk.

 

Wil je meedoen? Heb je vragen?

Meld je aan via b@bibliotheekvlaardingen.nl of WhatsApp: 06-30334636.


484 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 9 juni 2020, 21:57