Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
zeer lichte bewolking 12° Zeer lichte bewolking

‘Eten, drinken en slapen in de Watertoren’ per 1 juni 2020 gesloten

Dinsdag 9 juni 2020, 20:41u

‘Eten, drinken en slapen in de Watertoren’ per 1 juni 2020 gesloten

 

Watertoren blijft voorlopig gesloten

 

‘Eten, drinken en slapen in de Watertoren’ is per 1 juni 2020 gesloten. Begin maart moesten de deuren vanwege het coronavirus al noodgedwongen dicht. Hoewel het terras en het restaurant op zich weer open mogen hebben broer Eugène en zus Josien Schenkels besloten hun bedrijf nu te beëindigen gezien de lastige omstandigheden voor de horeca op dit moment.

 

Na drie jaar van verbouwen en de bijna twee jaar dat het restaurant geopend was gaat Eugene (70) nu dan toch van zijn pensioen genieten. Josien en hij kijken met veel plezier terug op de tijd waarin zij het vele gasten naar hun zin mochten maken in hun restaurant en de B&B.

 

Het liefst hadden zij het bedrijf overgedragen aan een ander, maar hoewel verschillende partijen zeker interesse hadden, heeft dit in het jaar dat de toren nu te koop staat nog niet tot een overname geleid. Voorlopig blijft de Watertoren in afwachting van een koper dan ook gesloten.

 

Voor de Stichting Vrienden van de Watertoren Vlaardingen betekent deze sluiting dat er een pas op de plaats wordt gemaakt wat betreft het geven van rondleidingen. De expositie ‘Benzo-Terug’ met een verzameling historische fietsen van het Vlaardingse merk Benzo is met de sluiting ook beëindigd. Afhankelijk van het toekomstig gebruik van de Watertoren zal de stichting zo mogelijk weer nieuwe initiatieven ontplooien.



1093 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 9 juni 2020, 20:52