Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 26 oktober 2020
bewolkt 10° Bewolkt

Vrienden van Vlaardingen - Een kaartje voor ...

Zaterdag 18 april 2020, 12:11u

Vrienden van Vlaardingen - Een kaartje voor …

Winkeliers en garagehouders Hoogstad starten kaartenactie voor ouderen, zieken en zorgverleners.

 

Vul maar in, bijvoorbeeld : ‘een opa in Vlaardingen’ of ‘de allerliefste verpleegkundige in Vlaardingen’

 

Lichtpuntjes

Mensen kunnen de kaart niet adresseren aan een specifiek persoon, want ze worden willekeurig verspreid. En dat is juist het idee, vindt Richard Middendorp. ‘Het moet niet uitmaken wie de kaart ontvangt, want alle ontvangers hebben zo’n lichtpuntje nodig.

 

Adresseer je kaartje bijvoorbeeld aan ‘een opa in Vlaardingen’ of ‘de allerliefste verpleegkundige in Vlaardingen’, maar zet er wel je naam onder. En een persoonlijk tekstje natuurlijk. Dat kan een gedicht zijn, een tekstje over iets wat je blij maakt of wat je raakt, iets wat je hoop geeft. Of je houdt het lekker kort; iedereen is daar natuurlijk helemaal vrij in.’


Mathieu Levens en Richard Middendorp bij de Vlaardingse kaartenboxen


Winkeliers en garagehouders van Woon- en Autoboulevard Hoogstad zijn een sympathieke actie begonnen voor ouderen, zieken en zorgverleners. Bij de winkeliers en garages staat een kaartenbox met hierin kaartjes voorzien van plaatjes uit Vlaardingen.

Hieruit kunt u een (gratis) kaart pakken en deze voorzien van een persoonlijke tekst. Er zijn ook blanco kaarten, waarop je je eigen creatie kunt maken zoals een kindertekening of fotocollage.

Op gezette tijden haalt Stroomopwaarts de kaarten op en levert deze vervolgens af bij ziekenhuizen en zorgcentra. Zo komen de kaarten uiteindelijk terecht bij ouderen, zieken en zorgverleners.


10 voorbeelden van Vlaardingse kaarten


Een klein gebaar kan grote impact hebben. Zoals een kaartje met een persoonlijke tekst. Als blijk van waardering, maar ook als aandachtmomentje. Een veilige en leuke manier om deze mensen van verzorgingstehuizen of ziekenhuizen een hart onder de riem te steken. Wat is dan leuker dan een persoonlijk kaartje?

 

Naar Schiedams voorbeeld

Richard Middendorp van garagebedrijf VARI zag de kaartenactie bij onze goede buren in Schiedam en bedacht meteen; dit moet ook in Vlaardingen kunnen!

“Toen ik de Schiedamse kaartenbox zag, wist ik meteen dit moeten wij in Vlaardingen ook kunnen. Slechts een week terug nam ik contact op met de maker van de box Mathieu Levens en vroeg ik aan Vlaardingse fotografen en kunstenaars om enkele mooie Vlaardingse plaatjes toe te sturen. Nu een week verder zijn de Vlaardingse kaartenboxen al klaar en zijn er duizenden kaarten gedrukt. De kaartenboxen staan nu bij de winkeliers en garagehouders van Hoogstad, dus kom maar een kaartje uitzoeken en beschrijf deze met je allermooiste tekst”.

 

Op de website www.vriendenvanvlaardingen.nl staat een overzicht van bedrijven waar je de kaartenboxen kunt vinden


De Vlaardingse kaartenbox


Vrienden van Vlaardingen : Voor heel Vlaardingen !

Richard is de kaartenactie gestart op Woon- en Autoboulevard Hoogstad. Maar eigenlijk zou hij de kaartenboxen door heel Vlaardingen willen zien. “Dit is zo’n leuke actie, dit moet toch op elke toonbank in Vlaardingen staan?"

Hij verzoekt dan ook winkeliersverenigingen van bijvoorbeeld Van Hogendorpkwartier, Stadshart, De Loper, de winkelstrips in de Westwijk, om de kaartenactie ook te omarmen en zo in deze coronatijd een lichtpuntje te brengen voor de mensen van verzorgingstehuizen of ziekenhuizen.

Bel of mail Richard en hij helpt jullie graag verder.


Mathieu Levens bij de Vlaardingse kaartenboxen


Directeur Mathieu Levens van Magneet Communicatiecentrum

Het Schiedamse bedrijf Magneet Communicatiecentrum is de grote bedenker van de kaartenboxen en heeft nu dus een Schiedamse en een Vlaardingse versie op poten gezet. Het communicatiebedrijf heeft een eigen ontwerpafdeling én eigen drukkerij en kan zodoende snel iets in elkaar zetten en afleveren.

 

Directeur Mathieu Levens; “Bij ons is het door de coronacrisis natuurlijk ook een stuk rustiger dan normaal. En dan bedenk je als creatief bedrijf iets wat je wél  zou kunnen gaan doen. De mensen positiever krijgen en een beetje opbeuren. Zo kwamen we op het idee om kaartjes te maken voor ouderen, zieken en zorgverleners. Deze mensen vinden zo’n kaartje hartstikke leuk om te ontvangen en de persoonlijke boodschap te lezen. Om het lokaal te houden bedachten we de “stadsboxen” met natuurlijk daarin kaarten met foto’s uit die stad. Doordat wij alles in eigen beheer doen, konden we deze kaartenactie zeer snel op poten zetten. Richard was erg enthousiast en regelde zo snel Vlaardingse plaatjes dat we voor Vlaardingen alles binnen een week geregeld hebben. Mooi werk om te doen waar ik blij van wordt!

 

En nu “Vrienden van Rotterdam”, met silhouetten van de Erasmusbrug en de Euromast? Of "Vrienden van Maasland", met dorpse silhouetten? Ik maak alles tegen kostprijs, want ik wil hier echt geen cent aan verdienen. Gewoon een eenvoudig en leuk idee om elkaar een beetje te steunen in deze nare tijd.”

 

Richard Middendorp : richard@vari.nl

Mathieu Levens : info@magneet.com

  

tekst & fotografie : Cees Groen

grafisch werk silhouet : Magneet Communicatiecentrum


1245 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 april 2020, 22:20