Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 20° Onbewolkt

Heavy Metal Band Ear Danger jubileert in Vlaardingen

Vrijdag 21 september 2018, 22:19u

De band Ear Danger is ooit, in 1981, ontstaan in Hoogvliet en heeft tot 1984 aardig aan de weg getimmerd. De band stopte in 1984 voorlopig, maar twee bandleden Dick Vijgen (drums) en Matt Verschoor (bas) hielden contact en besloten de band in 2007 opnieuw te formeren. Buiten Dick en Matt wel met nieuwe en jongere muzikanten. Nadat Vlaardinger Leon Lohmann bij de band gekomen was als zanger/gitarist, is de band terecht gekomen bij de Muziekfabriek In Vlaardingen in 2008. Dat is dan nu tien jaar geleden en de band beschouwt de muziekfabriek dan ook als hun “thuishaven”.

 

Dit 10-jarig jubileum gaat de band dan ook vieren met vrienden en bekenden op zaterdag 29 september 2018 uiteraard in de Muziekfabriek, Fultonstraat 120-122, 3133 KH Vlaardingen.

 

Kaarten verkrijgbaar à 5 euro en het begint om 20.00 uur.

 

Let op : Artikel gaat verder onder de video !


VIDEO : Ear Danger - Beelzebub's Friend (35years)


Het voorprogramma wordt gedaan door de Spijkenisser formatie The Frontiers. Deze jonge muzikanten hebben al behoorlijk aan de weg getimmerd. Hun debuut CD “Barrier Breached” kwam dit jaar uit en zij wonnen recent de Metropolis Festival Lekker-Bezig bokaal.

 

Ear Danger wordt wel eens de meest Brits klinkende heavy-metal band buiten Engeland genoemd en heeft er even over gedaan om met nieuw materiaal te komen, maar dat had zo z’n redenen: zanger Sander Pastoor nam de leadzang over van Leon Lohmann, die nu alleen nog leadgitaar doet. De andere gitarist verliet de band en werd vervangen door Antal Lohmann, inderdaad, broer van… , die op 29 september zijn debuut zal maken in Ear Danger.

 

Leon en Antal zijn bekende muzikanten in het Vlaardingse en hebben in Vlaardingse bands gespeeld zoals Stuff (Leon), Blackbird (beiden), Knight of Insanity (Leon), Schraapstaal (Beiden) en the Leaves (Antal). Leon staat bekend om zijn snelle gitaarwerk en is ooit met optreden begonnen met Stuff op Mutoda op het “Groen”, het jaarlijkse festijn op het “Groen” met MUziek TOneel en DAns. Antal zingt ook nog in de Lynyrd Skynyrd tribute band “Skinner” (voorheen Catchacoon).

 

Na de LP/CD “full blast at last” in 2011, de CD “Warrior Soul” in 2014 is nu de nieuwe CD/EP uitgekomen: “Storming The Gates”

 

Deze CD/EP geeft in vier songs een goede indruk van wat je bij Ear Danger kan verwachten: furieuze, degelijk gespeelde metal met pakkende refreinen, solo’s die je in verbazing even laten stoppen met headbangen en een beukende ritmesectie, bestaande uit de oudgedienden Matt Verschoor op de bas en Dick Vijgen op de drums.

 

Ear Danger is een band die op het podium volledig tot zijn recht komt. De interactie tussen Sander en het publiek zorgt ervoor dat de gehele zaal bij het optreden betrokken wordt. De set staat als een huis. Geen eindeloze pauzes tussen de nummers, maar knallen. Vijf kwartier lang.

 

Kortom: Een heavy metal band die je gezien en gehoord moet hebben. Die kans krijgt u. 29 september 2018.


tekst en foto's Ernst Lohmann


2147 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 21 september 2018, 22:26