Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 6 april 2020
onbewolkt 12° Onbewolkt

Diverse Vlaardingse supermarkten en andere winkels nu ook op zondagmorgen open

Vrijdag 20 maart 2020, 17:46u

Diverse Vlaardingse supermarkten en andere winkels nu ook op zondagmorgen open

 

Diverse Vlaardingse supermarkten en andere winkels gaan de komende zondagen van 9.00 tot 20.00 uur open in plaats van alleen de middag. Zij maken gebruik van het aanbod van de gemeente om de winkeltijden te verruimen. Zo kunnen Vlaardingers ook op zondag meer gespreid hun boodschappen doen. Dit is wenselijk vanwege de afstand van 1,5 meter die we tot elkaar moeten houden om het coronavirus te bestrijden. Dat lukt beter met minder mensen tegelijk in een winkel.

 

Deze gemeentelijke maatregel geldt voor de zondagen 22 en 29 maart en 5 april, in lijn met de landelijke maatregelen. De supermarkten en winkels die ruimer open zijn, laten dit zelf weten aan hun klanten. Check bijvoorbeeld hun websites en winkelruiten voor een aankondiging hiervan.

 

Laten we met elkaar zo veilig mogelijk boodschappen doen. Dus: was uw handen voor en na het winkelen, houd afstand van elkaar (1,5 meter is twee armlengtes) en blijf thuis als u klachten heeft als neusverkoudheid, hoest, koorts en keelpijn (vraag dan iemand om hulp bij het boodschappen doen).

 

De gemeente handelt de aanvragen van supermarkten en winkels zo spoedig mogelijk af. In verband met deze uitzonderlijke situatie heft de gemeente geen leges voor de aanvraag. Meer info: KLIK HIER

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


523 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 maart 2020, 17:49