Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 6 april 2020
onbewolkt 12° Onbewolkt

De Windwijzer zoekt verse soepkokers !

Vrijdag 20 maart 2020, 00:19u

De Windwijzer zoekt verse soepkokers !

Soep voor de bezoekers van de voedselbank

 

Update door Theo Werner :

Zaterdag 21 maart 2020 15:00 uur - Diepvriezer(s) gezocht om een paar weken te gebruiken. Het soep project tbv de voedselbank loopt erg goed. De invriescapaciteit van de Windwijzer is met 120 liter al bereikt. We zoeken op korte termijn een of twee diepvriezers (of kist) om meer te kunnen invriezen. Wel graag in (of in de buurt van ) vlaardingen.

 

Zoals u weet zijn alle activiteiten in de Windwijzer gestopt.
Toch zit de Windwijzer in deze tijden van Corona niet stil.
Om hun medemens te helpen komen zij met deze prachtige actie :

 

De Voedselbank in Vlaardingen krijgt door de Corona-crisis helaas steeds minder goederen aangeleverd. Daarom wil De Windwijzer graag vers gekookte soep en brood toevoegen aan de goederen die men al ontvangt. Maar dit betekent wel, dat er elke week 100 liter soep en 100 broden nodig zijn !

De 100 broden is het minste probleem, maar voor die 100 liter eigengemaakte verse soep heeft men ú nodig ! Kookt u mee ?

 

Zo Ja,

>> dan kunt u uw zelfgemaakte soep op maandag en woensdag tussen 10:00 en 12:00 uur afgeven bij De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Daar wordt uw soep in diverse 1 liter pakken verpakt, komt er een sticker op en wordt vervolgens ingevroren. Uiteraard gaat dit alles met de nodige hygiëne en gepaste afstand. Op vrijdag zorgen de medewerkers van de Voedselbank ervoor dat het op de goede plek terecht komt.

>> Ook kunt u bij De Windwijzer op de genoemde momenten verpakte levensmiddelen ten behoeve van de voedselbank afgeven.

>> Dit initiatief geldt voorlopig voor twee weken, daarna maken ze de balans op. Uiteraard houd De Windwijzer de adviezen en regelgeving nauw in de gaten.

 

De Windwijzer:

“We vinden dit een spannend project. Geen idee of het lukt, wij hopen van wel. We gaan dit wat ons betreft net zo lang doen als nodig en mogelijk is. Maar vooralsnog beginnen we met een proef van twee weken om te zien waar we tegen aanlopen en of er voldoende soep-bereidheid is.” 


 
Wilt u ook verse soep maken en/of heeft u vragen : soep@dewindwijzer.nl

 655 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 maart 2020, 00:22