Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 6 april 2020
onbewolkt 12° Onbewolkt

Geen bezoek meer aan verpleeghuizen vanwege Coronavirus

Donderdag 19 maart 2020, 22:01u

Geen bezoek meer aan verpleeghuizen vanwege Coronavirus

Donderdag 19 maart 2020 – Vandaag heeft het kabinet een nieuwe maatregel ingesteld in de strijd tegen de opmars van het Coronavirus. Met onmiddellijke ingang gaan alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen op slot voor bezoekers. Zo wordt de daar wonende zeer kwetsbare groep meer beschermd tegen het rondwarende Coronavirus. Een uitzondering wordt gemaakt voor ouderen die in de stervensfase zitten. Die mogen bezoek ontvangen om afscheid te nemen.

 

Een ingrijpende maatregel volgens de nieuwe minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (de opvolger van de vandaag afgetreden minister Bruno Bruins) : ,,Geen bezoek, dat kan even niet meer.” Volgens hem gaat deze maatregel vermoedelijk ook na 6 april door, om deze zeer kwetsbare bevolkingsgroep extra te beschermen.

 

Donderdag laat in de middag ging onze wethouder Jacky Silos meteen bij een aantal Vlaardingse zorginstellingen langs.

“Nog net op tijd kon ik langs de zorginstellingen in Vlaardingen om te horen hoe het daar gaat. Hier sprak ik met een bewoonster die de afgelopen vier dagen zonder activiteiten vreselijk vond. De dagen duurden zo lang. Nu zal het voor haar en al die andere mensen nog eenzamer worden. En dan helpen die kleine dingen, zoals de bloemen die alle bewoners kregen van telers, de hartjes die kinderen op de grond krijten of de kaartjes die een kleindochter voor alle bewoners maakte. Kleine gebaren om te laten weten dat we aan hen denken.”

 

Jacky Silos spreekt ook haar waardering uit naar alle medewerkers in de zorg: “En alle lof voor de medewerkers in de zorg die ook nú elke dag klaarstaan.”


372 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 maart 2020, 01:19