Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt Bewolkt

Waterweg Wonen gaat 134 woningen in centrum opknappen en verduurzamen

Maandag 17 februari 2020, 21:17u

Waterweg Wonen gaat 134 woningen in centrum opknappen en verduurzamen

 

De 134 woningen liggen aan de Burgemeester Pruissingel, Vondelstraat, Groen van Prinstererstraat, Broekweg en Van der Driftstraat

 

VLAARDINGEN, 17 februari 2020 - Waterweg Wonen heeft aan BIK bouw opdracht gegeven om 134 woningen in het centrum van Vlaardingen te verduurzamen via het 2nd skin concept. 2nd skin is bedacht om bestaande woningen te voorzien van een nieuwe hoogwaardige gevel. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk aan de buitenzijde plaats. 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie waardoor de bewoners een comfortabeler huis krijgen met een stabieler binnenklimaat.

 

Werkzaamheden

De woningen aan de Burgemeester Pruissingel e.o. worden voorzien van nieuw geïsoleerde buitengevels die worden afgewerkt met steenstrips of stucwerk. Zo worden de complexen niet alleen duurzamer maar krijgen ze ook een nieuw aangezicht. De bestaande buitenkozijnen worden hersteld, geschilderd en voorzien van nieuw HR++ glas. De gemetselde balkons worden voorzien van glazen balkonhekken. Elke woning krijgt een mechanisch ventilatiesysteem. Ook worden de zolders opnieuw geïsoleerd. En voor iedere woning komen er 5 zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


impressie achterzijde


Start medio mei

De woningen die aangepakt worden liggen aan de Burgemeester Pruissingel, Vondelstraat, Groen van Prinstererstraat, Broekweg en Van der Driftstraat. Ook de bedrijfspanden worden aan de buitenzijde aangepakt. Op dit moment worden al individuele woningopnames uitgevoerd door BIK bouw. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden medio mei van dit jaar starten en ongeveer 10 maanden duren.


impressie voorzijde / berichtbron Waterweg Wonen


1791 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 februari 2020, 21:19