Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
zware motregen Zware motregen

SP opent huurdersspreekuur op zaterdagmiddag : De huur is te duur!

Zondag 16 februari 2020, 12:07u

SP opent huurdersspreekuur op zaterdagmiddag : De huur is te duur!

 

De SP-afdeling Vlaardingen krijgt steeds meer klachten over te dure huur. Om de problemen in kaart te brengen opent het SP op zaterdagmiddag een wekelijks spreekuur in het SP-kantoor aan de Broekweg.

 

Afdelingsvoorzitter Willem de Man: “De vraag naar betaalbare woonruimte is vele malen groter dan het beschikbare aanbod. Deze schaarste drijft de prijzen op. Sociale huurwoningen worden gesloopt en er wordt met name duur teruggebouwd. De betaalbare koopwoningen worden massaal opgekocht door huisjesmelkers en uitzendbureaus. Sommige van deze goedkope koopappartementen worden zelfs opgesplitst en kamergewijs verhuurd om nog meer geld te verdienen aan radeloze woningzoekenden.”



Niet alleen vindt SP Vlaardingen dit een gebrek aan sociaal eendracht, waarbij we met zijn allen proberen het woningzoekendenprobleem aan te pakken. Zij vinden het ook gewoonweg asociaal gedrag en uitbuiting van de samenleving. Jongeren die nu alleen nog maar gedeelde appartementen kunnen huren, waarbij de voordeur gedeeld wordt en hiervoor €1.100 per maand voor betaald moet worden. Mensen met een middeninkomen die teveel verdienen voor een goedkope sociale huurwoningen en te weinig voor een koophuis of een huurhuis in de vrije sector. Uitzendbureaus die goedkope appartementen wegkapen van de markt en deze volstoppen met werknemers, die nauwelijks geen of helemaal geen rechten hebben. Dit is ronduit schandalig gedrag.

 

SP Vlaardingen vindt dat wonen een recht is in Nederland en vanuit het verleden hebben we dit goed georganiseerd. Echter, door tussenkomst van de markt en het liberaal beleid wat hierop gevoerd wordt, is dit vanzelfsprekend recht geen recht meer, maar een asociaal verdienmodel geworden.

 

We hebben ons al tijden afgevraagd waarom leegstaande panden niet voor bewoning worden klaargemaakt. Ook vinden we het gedrag rond de afbraak van sociale huurwoningen zeer onverantwoord. In Rotterdam zijn de bewoners van de Tweebosbuurt hiervoor in het gelijk gesteld door de rechter.

 

De SP-afdeling in Vlaardingen gaat daarom spreekuur houden om de verhalen van woningzoekende te verzamelen en hiermee gericht actie te voeren. Wij gaan voor meer goede betaalbare woningen in Vlaardingen, waarbij iedereen een eerlijke kans krijgt om te huren of te kopen. Ook gaan we strijd aan met de uitzendbureaus, die woningen wegkapen om daarmee smakken met geld te verdienen.

 

Op zaterdagen van 16.00 uur tot 18.00 uur bent u van harte welkom om met hun te komen praten in het SP-kantoor aan de Broekweg 76 te Vlaardingen.


SP-kantoor aan de Broekweg 76 te Vlaardingen


588 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 februari 2020, 12:28