half bewolkt Half bewolkt

Victoria’04 wint met ruime overwinning van Hermes DVS

Zondag 26 januari 2020, 20:05u

Victoria’04-Hermes DVS - eindstand 5-2 ( bij rust 2-1)

Het liet zich niet aanzien, dat Victoria’04 een ruime overwinning zou behalen. Hermes DVS liet het kaas niet van het brood eten en kwam verrassend terug tot 2-2. Pas in de slotfase wist de thuisclub de koppositie waar te maken door de teller op 5 te brengen.

Vanaf de aftrap trachtte Victoria’04 de wedstrijd te controleren door de bal het werk te laten doen. In de omschakeling bleek Hermes DVS niet ongevaarlijk. De bezoekers kwamen fortuinlijk op 0-1 nadat bij weer een uitbraak sluitpost Jens Valk ver uit zijn doel komende de bal tegen de spits van de Schiedamse formatie schoot, waarna de bal achter de doellijn caramboleerde. Victoria’04 moest aan de bak om de achterstand weg te werken en slaagde daar in de kortste keren in. Twee minuten later stond het weer gelijk. Roy Meerten maakte zich knap vrij op de achterlijn en zijn lage voorzet werd door Michael Blok binnen geschoten: 1-1. De bezoekers waren nauwelijks bekomen van de snelle gelijkmaker of het leer lag weer in het netje. Nailey Girigorie klopte alles en iedereen op snelheid en rondde knap af: 2-1.

Hermes DVS bleef zich moedig verweren maar nam geen enkel risico. Victoria’04 ging steeds vaker onzuiverder spelen en verzuimde de trekker over te halen. Dit kwam het spel niet ten goede en het aanwezige publiek kon er niet warm van worden in de steenkoude lucht.

Osman Unnu passeeractie

Na de pauze ontwikkelde zich in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Victoria’04 wilde wel maar kwam niet door de haag van Schiedamse spelers. Hermes DVS zocht waar mogelijk de aanval om Victoria’04 pijn te kunnen doen. De bezoekers straften een fout in de Vlaardingse verdediging in de 63 minuut af. Een breedtepass van laatste man Oscar Knecht belandde in de voeten van de spits van Hermes DVS, die het cadeau dankbaar uitpakte: 2-2. Hierna zette Victoria’04 een offensief op om de volle winst te behalen. Het duurde het 10 minuten voordat Victoria’04 het klasseverschil in een treffer kon uitdrukken. Miquel Asmus reageerde attent op een lage voorzet en scoorde dichtbij: 3-2.

In de slotfase wist Victoria’04 nog twee keer te scoren tegen het moe gestreden Hermes DVS. Rémon van Prooijen rondde fraai af met een strak schot (4-2) en in de laatste minuut kapte Roy Meerten zijn tegenstander uit om de eindstand via een hoog schot tegen de onderkant van de lat te bepalen op 5-2.

Door het verlies van PPSC bij TOGB heeft koploper Victoria’04 een nog ruimere marge geboekt op de ploegen in het linkerrijtje.

Doelpunten Victoria’04: Michael Blok (1-1), Nailey Girigorie (2-1), Miquel Asmus (3-2), Rémon van Prooijen (4-2), Roy Meerten (5-2)

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Michael Blok, Oscar Knecht, Osman Ünnu, Rémon van Prooijen, Roy Meerten, Jordi de Kimpe (46: Denzel Asmus), Jur de Visser, Miquel Asmus, Gianluca Been, Nailey Girigorie).