Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 23 september 2020
mist 16° Mist

Zaterdag 28 maart - Vlaardingen Schoon Challenge

Woensdag 15 januari 2020, 00:13u

Zaterdag 28 maart - Vlaardingen Schoon Challenge

 

Zaterdag 28 maart a.s. gaat het gebeuren …
een uniek, Vlaardingen Breed zwerfafval evenement :
DE VLAARDINGEN SCHOON CHALLENGE !!

 

Er zijn in Nederland al veel initiatieven op het gebied van zwerfafval opruimen, maar het is nog niet eerder gebeurd dat zo’n zwerfvuil actie op één dag DOOR EEN HELE STAD HEEN plaats vindt.

 

Wij hopen stiekem op een jaarlijks terugkerende actie en dat andere steden dit over zullen nemen. Enschede heeft al interesse getoond. Wie weet wordt dit de opvolger van het Rotterdamse initiatief “opzomeren”.

 

Ouderwets Wijkgevoel
De Zwerfvuil problematiek is het voornaamste doel, maar het gaat ook om ‘ontmoeten’, buurtbewoners met elkaar in contact brengen en misschien zelfs weer een beetje het ‘ouderwetse’ Wijkgevoel terug te krijgen.
De bedoeling is dat alle wijken in Vlaardingen zélf verantwoordelijk zijn voor de invulling, organisatie en uitvoering van de Challenge in hun wijk, ondersteund door de Kerngroep (de initiatiefnemers) die alles zal coördineren en het contact met de Gemeente en de pers zal onderhouden.

 

Elke wijk heeft zijn eigen unieke karakter en kan hier zijn eigen draai aan geven, wat de actie extra aantrekkelijk zal maken! Kern van de dag is: per buurt met zoveel mogelijk mensen zwerfvuil rapen. Wij gaan uit van 1 ½ tot maximaal 2 uur afval opruimen. In de middag wordt de Challenge -onder het genot van een hapje en drankje- op een centrale plek afgesloten en kunnen ervaringen uitgewisseld worden.

 

VlaardingenSchoon.nl
We hebben een website (www.vlaardingenschoon.nl). Hij is al in de lucht, maar wordt de komende week verder afgemaakt, met ruimte voor iedere wijk om eigen informatie te delen en voor wijkbewoners om zich aan te melden. Ook scholen, winkeliers, maatschappelijke instellingen, sportclubs etc worden benaderd om mee te doen.


Wij zorgen op korte termijn voor ondersteunend materiaal, zoals flyers die huis aan huis verspreid
kunnen worden, raambiljetten etc. Voor de dag zelf zorgen wij uiteraard voor de benodigde spullen (grijpers, zakken, mogelijk hesjes). Daarvoor moeten we wel eerst een idee krijgen van het aantal deelnemers.


Wij stellen nu lijsten op van organisaties die benaderd kunnen worden om een bijdrage te leveren en we leggen de laatste hand aan een PR-actie die ervoor moet zorgen dat er vanaf februari héél veel publiciteit aan het evenement gegeven wordt!


HELPT U MEE EEN VUIST TE MAKEN NAAR DE VERVUILERS TOE EN VLAARDINGEN
WEER EEN BEETJE SCHONER TE MAKEN?

 

meer info op : www.vlaardingenschoon.nl

 


1374 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 januari 2020, 22:43