Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 januari 2021
onbewolkt Onbewolkt

Amerikaans duo Smooth Hound Smith in De Kroepoekfabriek

Dinsdag 14 januari 2020, 22:17u

Amerikaans duo Smooth Hound Smith in De Kroepoekfabriek


Duo weet met nieuw album de liefhebbers weer te raken


De maand januari wordt op een mooie manier afgesloten in De Kroepoekfabriek. Het stel Zack Smith en Caitlin Doyle-Smith vormt samen Smooth Hound Smith en ze komen naar Vlaardingen voor een heerlijke show met een typisch Amerikaans geluid.


Smooth Hound Smith
Smooth Hound Smith is een Amerikaanse roots en rockband. Ze spelen niet alleen de blues, ook country benaderen ze stampvoetend alsof ze dwars door het hout van de veranda heen willen. Opgericht in 2012, en gevestigd in East Nashville, TN, nemen ze een gevarieerde en unieke stijl op van folky, garage-infused ritme & blues. Een moderne interpretatie van vroege blues, soul en rock ‘n’ roll muziek die teruggrijpt naar de tradities van wazige volksliedjes op de veranda evenals rauwe juke-joints in de steegjes


De band heeft al meer dan 200.000 kilometer op het wegdek afgelegd, om meer dan achthonderd shows te spelen in Amerika, Canada en Europa. Dit alles deden ze in de afgelopen vijf jaar. Naast hun eigen optredens als headliner, tourden ze ook mee als support van Dixie Chicks, The Record Company, The Secret Sisters, Lindi Ortega, Anders Osborne en Jamestown Revival.


Onlangs is hun derde plaat ‘Dog in a Manger’ verschenen. Het album is een heerlijke mix van roots rock, r&b, pop, folk, country en blues en maakt een reis hoorbaar die gevuld is met ups & downs, omwegen en demonen. Van subtiel rinkelde akoestische snaren, tot knallend geluid uit de elektrische gitaar; dit album geeft het ruige terrein van het leven weer.


Richville
Het voorprogramma van de avond wordt verzorgt door Richville. Organisch, intuïtief en ongepolijst. Muziek met een fikse liefde voor analoge, vintage apparatuur met als rode draad invloeden van Delta Blues, gospel en New Orleans second-line ritmes. Dat is een korte samenvatting van het werk dat de tweemansband Richard van Bergen (zang, gitaar) en Jeroen JJ Goossens (drums, percussie) levert.

 

Smooth Hound Smith + Richville in De Kroepoekfabriek
Vrijdag 31 januari
Open: 20:30 | Start: 21:00
Kaartjes zijn voor €12,- op www.kroepoekfabriek.nl te bestellen.


496 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 januari 2020, 22:21