Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 6 juli 2020
half bewolkt 15° Half bewolkt

JOGG deelt gezonde Koek-en-Zopie uit op het Winterterras

Maandag 16 december 2019, 22:51u

JOGG deelt gezonde Koek-en-Zopie uit op het Winterterras

 

Meer dan 300 kinderen van IKC Ambacht kwamen vanmorgen als eerste school schaatsen bij het Winterterras in het Oranjepark. Wethouder Jacky Silos, tevens voorzitter van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen deelde samen met bakker Frank Hazenberg de eerste gezonde koek-en-zopie uit.

 

Schaatsen = koek-en-zopie

Sinds lange tijd kan er weer eens geschaatst worden in Vlaardingen. In het Oranjepark is het Winterterras opgebouwd en kun je je uitleven op de kunstijsbaan. Vlaardingen in Beweging, partner van JOGG Vlaardingen, heeft het schoolschaatsen mogelijk gemaakt voor de Vlaardingse scholen.

 

Als je aan schaatsen denkt, denk je ook aan koek-en-zopie. Reden voor onze JOGG-regisseur Mariëlla Danse om te onderzoeken of de bekende Vlaardingse IJsmop naar het Winterterras kon worden gehaald. Frank Hazenberg omarmde dit idee en heeft een gezonde variant van de Vlaardingse IJsmop gebakken, samen met de bakkers van Zorgbakkerij De Vlinder (onderdeel van Middin) in Rotterdam. Deze variant bevat 75% minder suiker dan de normale variant. De zopie is een warme kop chocolademelk zero, dus zonder (!) suiker.


berichtbron JOGG Vlaardingen


705 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 december 2019, 22:54